Nu läser jag Paradisträdgården

I veckan har vi haft Picket & pocket-träff. Mycket trevligt! Vi diskuterade Horn, som jag skrev om igår  (det var på håret att jag hann läsa ut den, för övrigt… :). Till nästa gång ska vi läsa Paradisträdgården, som är en bok jag egentligen inte vet så mycket om. Handlingen kretsar kring främlingsfientlighet och en del av den utspelar sig när man ska utse bästa förslag till ett minnesmärke över World Trade Center. Det var tillfredsställande att se att boken finns som e-bok, för jag har lagt plattan på hyllan ett tag eftersom jag har fokuserat på att läsa grejer ur hyllan och bokcirkelböcker som inte finns elektroniskt, men nu kan jag alltså plocka fram den igen. Som e-bokläsare förlorar man framsidan, kan man väl säga, men jag noterade att boken har en extremt intetsägande, murrig och supertråkig framsida i den inbundna varianten. Tur att pocket ger en andra chans att få till framsidan. I det här fallet tycker jag att pocketframsidan är riktigt tjusig, särskilt eftersom den är så otroligt enkel och det ändå inte är självklart vid ett snabbt ögonkast att se att tvillingtornen finns avbildade på framsidan. Älska detaljer!

Paradisträdgården - Amy WaldmanParadisträdgården - Amy Waldman


Kommentarer

6 svar till ”Nu läser jag Paradisträdgården”

 1. Så bra att den finns som e bok! Jag gillar det vänstra omslaget bäst:)

  1. Jag föredrar också det vänstra. Tycker det var riktigt fint. 🙂

 2. Jag har varit nyfiken på den här boken ett tag men inte läst den än. Blir spännande att läsa vad du tycker om den. (Den högra framsidan är min favorit.)

  1. Jag har läst första kapitlet än så länge. Får se hur den utvecklar sig.. 🙂
   Smaken är som baken alltså.. Jag tycker den högra varianten är alldeles för mörk och tråkig för min smak. Med andra färger hade den kanske varit ok, för det är en stiliserad och fin bild av tornen, men.. Den högra framsidan funkar inte för mig.

 3. Gillar också framsidan 🙂

  1. Nice! Har du läst boken? =)

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.