Passa boken verkar vara en bra grej

Jag  såg att SR:s Stockholmskanal Metropol 93,8 har ett nytt projekt de kommande 6 veckorna, Passa boken, som syftar till att inspirera unga till mer läsning. Artister kommer att donera sina favoritböcker och det kommer att bjudas på en massa bokprat. Redan nu finns ett antal inplastade böcker gömda runt om i Stockholm, för den som vill gå på lite skattjakt..

Jag tycker det är kanonbra med sådana här grejer. Med läsning får man väldigt mycket gratis, för egentligen finns det knappast något annat sätt att faktiskt lära sig att tolka (text) och att själv uttrycka sig. I varje ämne i skolan är det centralt att kunna läsa och skriva. Men med filmer, serier och spel så finns det kanske inte alltid någon tid och intresse att läsa. Jag känner faktiskt folk som påstår att de tycker att läsning är slöseri med tid (och det är ju; själv använder jag samma argument mot TV-serier ;)).

Jag missar säkert mycket som inte ser serier, men oj, vad jag tycker att andra missar mycket när de inte läser!!

Förslag på bokcirkelböcker


Kommentarer

2 svar till ”Passa boken verkar vara en bra grej”

  1. En jätte bra och rolig ide. Jag tycker också att folk som inte läser missar mycket.

    1. Ja, visst missar man massor. Men det är svårt det där.. Svårt att tvinga unga att läsa. Det kan nog bli mer avskräckande än något annat. Det är en balansgång.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.