Fastnat i poddträsket

Sent omsider har jag förstått grejen med podcasts. Jag testade ju Värvet för ett tag sedan (eftersom Jonas Hassen Khemiri gästade), men nu prenumererar jag på lite av varje. I bokväg lyssnar jag på Lundströms bokradio (som sänds för tidigt i P1 för att det någonsion skulle vara aktuellt för mig att lyssna… 😉 och Bokpodden. Jag är mycket förtjust. Det verkar vara Lundströms bokradio som är Sveriges radios bokprogram nu för tiden, men rotar man i arkivet, som finns lättillgängligt via SR-appen, så finns ju andra bokprogram som är värda att lyfta fram. Bokcirkeln är verkligen kanon! Jag längtar efter att få sätta igång med Fågeln som vrider upp världen, som ligger hemma och väntar, och följa upp med bokcirkeln om boken. 🙂 Jag tror det får bli mitt efter licseminariet-projekt..

Nya böcker

Bokpodden är en podcast av och med Bokhora i samarbete med Bokus. Den är lite mer så som jag tänker mig poddar: avslappnade samtal. Lundströms bokradio är ju en större produktion med inslag och reportage, vilket är bra på sitt sätt.

Nu är enda frågan: när ska jag ha tid att lyssna på ljudböcker? Just nu fördelar jag det så att jag lyssnar på ljudböcker när jag springer (d.v.s. aldrig just nu, för jag har ont i halsen sedan en vecka tillbaka!) och tvättar (inträffar max 2 ggr i månaden). Podcast har jag på hemma medan jag gör annat, t.ex. stökar i köket. Mycket lyssnande blir det. Det hinner inte komma ut nya podcasts i takt med att jag vill lyssna mer, så jag får fylla på med arkiverade grejer i stil med Sommar från 2011..

Vilket är ditt bästa poddtips?


Kommentarer

4 svar till ”Fastnat i poddträsket”

 1. […] för att de ens sänder längre!) och tänkte tipsa om dem. Har även tipsat i tidigare inlägg: 1, 2, 3, 4. Jag vet såklart att man kan lyssna på fler sätt än genom iTunes Store och […]

 2. […] är billigt, upptäckte jag när jag började lyssna på Bokmärkt, podden som jag fick tips om i mitt podcastinlägg som jag postade nyligt, är den aktuella bokcirkelboken som diskuteras i Bokmärkt. Just nu är det Väldigt sällan fin […]

 3. Hej!
  Här kommer ett podcast-tips från mig, redaktör på e-boksbutiken Bokon.se. I morgon onsdag lanserar vi den alldeles nya bokpodcasten Bokmärkt! Det är journalisterna Tara Moshizi, Emelie Thorén och Kristofer Ahlström som var tredje vecka kommer bjuda på inspirerat bokprat kring en aktuell titel.

  Finns i gratisappen Podcaster på din telefon eller här: https://itunes.apple.com/se/podcast/bokmarkt/id645453643?l=en&mt=2
  Mer om Bokmärkt här:  https://bokon.se/bokmarkt/

  Hoppas du vill lyssna och att du gillar det du hör!
  /Agnes

  1. Tack för tipset! Har börjat prenumerera nu. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.