Påsk, krim, eller åtminstone massor av tid till läsning

Påskkrim verkar vara ett vedertaget begrepp nu. Jag tror att det ursprungligen är något som kommer från Norge? Varför man just ska läsa deckare under påsken vet jag inte, men jag tänker i alla fall passa på att läsa mycket, för i år är jag långledig och bortrest över påsken. Jag hade tänkt ta med mig Kafka på stranden, som jag är halvvägs igenom och dessutom måste lämna tillbaka till bibblan ganska snart. Dessvärre är den så otymplig, även i pocket, att den faktiskt inte fick följa med.

Men jag oroar mig inte över det. Det finns ju så mycket annat att läsa. Just nu är jag på besök hos mina föräldrar och hittade bland annat dessa:

Och nä, jag kommer inte att hinna läsa alla, även om jag vill. Jag tänker börja med Alakoski och se om jag hinner ner till den riktiga krimboken – Keplers Hypnotisören.


Kommentarer

Ett svar till ”Påsk, krim, eller åtminstone massor av tid till läsning”

  1. Som tur är behöver jag inte bekymra mig om vad jag ska läsa över påsken då jag alltid läser mycket och nästan bara deckare. Förvisso har jag saker jag borde göra i stället för att sitta med näsan i en bok men av någon underlig anledning är det alltid boken som brukar vinna över alla andra förhållandevis trista åtaganden. Ska dock försöka göra bort allt som jag måste göra så att jag kan gå in i långledigheten med känslan av att vara just ledig och kunna göra vad jag vill utan att behöva ha dåligt samvete …

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.