Vem är rädd för Beatie Bow?

Vem är rädd för Beatie Bow - Ruth ParkAbigail, 14 år, bor med sin mamma i ett av Sydneys stora höghus. Hon brukar ofta vara barnvakt åt grannens två barn: den hemska Vincent och den gråtmilda Natalie.

Ibland passar hon dem medan de båda barnen är i lekparken och leker en lek som de kallar för ”Vem är rädd för Beatie Bow?”. Leken går ut på att de jagar varandra och ropar ”Vem är rädd för Beatie Bow?”. Av dem finns det dock en flicka som aldrig är med de andra barnen och leker. Abby är nyfiken på vem flickan är, men så fort hon närmar sig flickan springer hon sin väg.

En dag följer Abby efter flickan och hon hamnar då i ett kvarter där hon aldrig har varit tidigare. Efter ett tag går det upp för henne att det inte bara är helt nya kvarter för henne: det är även en helt ny tid. Hon har förflyttat sig över hundra år tillbaka i tiden!

Abby bekantar sig med den lilla flickan, som heter just Beatie Bow, och hon får bo hos Beatie och hennes familj. De är snälla mot henne allihop, men plötsligt står hon inför en massa problem. Hur ska hon ta sig hem igen? Och vem är den mystiska främlingen, som det pratas så mycket om?

En spännande och gullig bok!


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.