Tematrio: Presenter

Tematrio - PresenterVeckans Tematrio handlar om presenter: ”Berätta om tre bra bokpresenter du fått eller gett bort”.

En jul fick både jag och min mamma boken Sju sorters kakor (vi gav dem till varandra dessutom). Det syntes redan under granen att det var samma bok… 😉 Just kokböcker och bakböcker är ju för övrigt en väldigt fin present. Själv älskar jag att få böcker, men det är ju inte säkert att alla andra är lika stora bokmalar som jag själv… En kokbok kommer i alla fall inte med något krav att den måste bli läst.

Förra året gav jag min kille fotoböckerna On this earth och A shadow falls med foto av naturfotografen Nick Brandt. Fotoböcker och coffeetableböcker (det är nog inte det svenska ordet, nej, men vad heter det?) känns också tacksamt att ge bort eftersom de inte kräver någon läsning. 😉 Brandts foto är för övrigt fantastiskt. Till skillnad mot många andra som fotar vilda djur så använder han fasta objektiv och har som taktik att komma riktigt nära djuren och fota dem på nära håll, vilket verkligen ger en helt unik känsla. Nick Brandt jobbar på en trilogi, där hans stora ambition är att dokumentera det som finns kvar av östra Afrikas djurliv och hur det försvinner. De stora elefantflockar som finns i On this earth (fotad mellan 2000 och 2004) är i A shadow falls (fotad mellan 2005 och 2010) reducerad till betar som ligger på marken. Del tre kommer också att avsluta den mening som de två första böckerna har påbörjat (”On this earth a shadow falls…”).

Som tredje bok så väljer jag Tranströmers samlade verk. Den kräver inte heller att man läser den från pärm till pärm, men oavsett hur mycket man väljer att läsa så är den ju sjukt snygg och passar i vilken hylla som helst.


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Presenter”

  1. Soffbordsböcker kanske kan passa? Eller snyggböcker? Pyntböcker? Hur som helst skulle jag gärna ha lite fler fotoböcker. Och Tranströmers bok är jag väldigt glad att jag har 🙂

    1. Bra förslag, alla tre! Jag gillar verkligen böcker som man kan bläddra omkring i; ”soffbordsböcker” och fotoböcker. Vill ha fler! 🙂

  2. Jag får inga bokpresenter längre, jag är så rigid i mitt läsande så oftast har jag antingen redan läst det jag får i present, eller så kommer jag aldrig att läsa det… Men de där fotoböckerna låter spännande!

    1. Ja, det är då inte lätt att ge bort böcker till någon som läser mycket! Det är alltid en chansning.. :/

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.