Tematrio: Julklappstips

Tematrio - ÖnskeklapparFörra veckan handlade Tematrio om önskeklappar och den här veckan, när julen rycker närmare, följer Lyran upp med julklappstips! Berätta om tre bra julklappsböcker! Det där är knepigt tycker jag, för bokslukare riskerar ju att redan har läst det man ger bort och den som inte läser så mycket kanske faktiskt inte… vill ha en bok i julklapp? 😮

En bok som jag tror att även den lite läsovane kan uppskatta är dock Fredrik Lindströms När börjar det riktiga livet? som innehåller lättsamma noveller med betraktelser över vår tid.

Annars tipsar jag nog mest om böcker som inte kommer med något läskrav. Som kokböcker till exempel! En av de finaste kokböckerna jag skaffat mig i år är Bonniers vegetariska kokbok, som är himla snygg och känns väldigt modern och fräsch. Istället för att sortera recepten efter råvaror så är det praktiskt indelade efter tillfällen, t.ex. Fredag, för recept som gärna får vara lite extra goda, men samtidigt inte måste ta halva kvällen att fixa i ordning.

Mitt tredje tips är fotoböcker. I den genren så är jag mest nyfiken på den sista delen i Nick Brandts trilogi med foto från Östafrikas djurliv. Across the Ravaged Land är titeln.


Kommentarer

6 svar till ”Tematrio: Julklappstips”

  1. Fotoböcker funkar nog nästan alltid. Roliga att bläddra i oavsett om du gillar att läsa eller inte!

    1. Ja, exakt. 🙂 De är verkligen fina att ha också.

  2. Fredrik Lindström är rolig.

    1. Ja, det är han verkligen! Fast jag tycker egentligen att han är bäst i TV.. 🙂

  3. Jag har inte läst något av Fredrik Lindström än, men gillar ju honom på tv så vill absolut testa 🙂

    1. Ja, gör det! 🙂 Själv är jag nyfiken på hans språkböcker. De har några år på nacken nu, men de var riktiga snackisar när de kom..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.