Nya e-böcker på biblioteken?

Det verkar som att e-boksdistributören Elib har fått en utmanare. Idag är det främst Elib som sköter bibliotekens e-bokslån och enligt rådande avtal så måste biblioteken betala 20 kr per utlånad bok – en summa som är så hög att de flesta (alla?) bibliotek har tvingats lägga in begränsningar i antal e-bokslån per månad. Nu kommer en ny aktör, Atingo, som låter biblioteken förhandla direkt med förlagen. Får se vad det leder till! Det kanske inte gör att biblioteken kommer billigare undan, men kanske kan de förhandla sig till nya böcker, som i dagsläget har en karenstid och inte får lånas ut förrän efter en viss tid efter utgivning.

Apropå e-böcker så är förresten Harry Potter precis på gång att ges ut som e-böcker på svenska.  Om de kommer att vara tillgängliga på biblioteken framöver är väl dock inte särskilt troligt, då de bara tycks finnas på Harry Potter-communityn Pottermore. Undrar varför?

Harry Potter och de vises sten - J.K. RowlingHarry Potter och hemligheternas kammare - J.K. Rowling Harry Potter och fången från Azkaban - J.K. Rowling  Harry Potter och den flammande bägaren - J.K. Rowling Harry Potter och Fenixorden - J.K. RowlingHarry Potter och halvblodsprinsen - J.K. Rowling Harry Potter och dödsrelikerna - J.K. Rowling


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.