Boktjuven som film

Jag såg hos Boktjuven (lämpligt nog!) att boken Boktjuven ska filmatiseras. Det kan nog bli hur bra som helst, tror jag. Det känns som en bok som är tacksam att filmatisera eftersom den handlar om så gripande och tunga ämnen. Andra världskriget och döden… Boken är ju också oerhört hypad och hyllad på en sådan nivå att jag tror att det är svårt att läsa den utan att bli liiite besviken. Jag tror att anledningen till att jag inte blev helt såld av boken är att den är en barnbok/ungdomsbok. Det är inget fel i sig, men den är verkligen enkel och lite.. filtrerad? Det allra värsta finns inte med, liksom. Men filmen! Jag har höga förväntningar faktiskt.


Kommentarer

5 svar till ”Boktjuven som film”

  1. […] dagens Nostalgitorsdag plockar jag upp ett inlägg från 2013, där jag peppar för att bestsellern Boktjuven ska bli film. Då trodde jag att det skulle bli hur bra som helst. Jag kan dock säga att det är en av de […]

  2. Såg trailern, verkar bli himla bra. Kan nog bli mäktigare än boken tror jag.

    1. Det tror jag med!

  3. Boktjuven som film låter lovande. Jag tyckte boken var riktigt bra men retade mig på att författaren inte verkade så påläst historiskt.

    1. Aha. Jag tänkte nog inte på att författaren inte var påläst. Däremot reagerade jag verkligen när jag insåg att författaren är från Australien. För mig kändes det väldigt oväntad att någon utanför Europa kan vilja skriva en bok om Andra världskriget.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.