Vad hände med Andrées expedition?

Som ni kanske vet så gillar jag verkligen Martina Haags härliga feel good-romaner. Just nu tror jag att hon har fullt upp med inspelningen av Glada hälsningar från Missångerträsk (visst har inspelningen kommit igång?), så det skrivs nog inte på någon ny bok i nuläget. Däremot såg jag att hennes syster, Bea Uusma, är aktuell med en bok nu i höst. Bea Uusma håller sig dock i en helt annan genre än systern, för den här boken handlar om Andrées expedition till Nordpolen. Uusma har gjort gedigen research och har rest till Arktis för att försöka få svar på vad som egentligen hände för expeditionsmedlemmarna, som ju dog  under expeditionen. Det låter som en riktigt spännande och intressant bok. Den ges ut i två utgåvor – den ena lite lyxigare och med bilder och annat extramaterial.

image


Kommentarer

2 svar till ”Vad hände med Andrées expedition?”

  1. Så fin den var! Jag hörde henne på radio P4 i bilen en dag, och blev helt fängslad av hennes nörderi i den här grejen! Missade tyvärr Babel där hon var med i söndags, men det borde man väl kunna se på Play eller så. Boken är jag jättenyfiken på!

    1. Jag tycker också att hennes engagemang är fascinerande! Hörde henne på Lundströms bokradio helgen och sedan såg jag henne i Babel. Nu ska hon tydligen analysera naglar från expeditionen.. Väldigt noggrann författare!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.