Skulle du vilja läsa 1400 sidor? Det vill inte jag.

Vad är det med gubbar och att skriva alldeles för långa böcker? Jag tyckte det var mastigt att läsa Fågeln som vrider upp världen (ca 700 sidor) tidigare i år, men i höst kan den som känner sig manad  sätta tänderna i Knausgårds Min kamp 6 och Lars Noréns En dramatikers dagbok 20052012. Båda har ett sidantal kring 1400… Var tog redaktören vägen? Och varför tror en författare att någon orkar läsa 1400 sidor? Hur intressant får man tro att ens liv är, liksom?

Det där lät kanske lite hårt, men jag kan inte riktigt förstå hur 1400 sidor skulle kunna vara tight och intressant och jag kan verkligen inte föreställa mig att någon, utöver litteraturkritiker, läser en sådan tjock bok (självbiografi, eller nära självbiografisk dessutom!) från pärm till pärm. För min del hade de där 2800 sidorna gärna fått vara 10 intressanta och koncentrerade böcker istället.

En dramatikers dagbok 20052012 - Lars Norén Min kamp - Karl Ove Knausgård


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Skulle du vilja läsa 1400 sidor? Det vill inte jag.”

 1. Profilbild för Mia Eggimann

  Håller med, för mycket och så gäller det att hålla i boken med.
  Mia

  1. Profilbild för Linnea

   Ja, det med. Att hålla i någon av de där böckerna i inbunden variant lär ju bli som ett träningspass!

 2. Profilbild för bloggbohemen

  Håller med. Började läsa Noréns första dagbok, men det var ju inte särskilt spännande. Att gå från en teaterrepetition till en annan är vardag som alla andra jobb. Läste kanske 200 sidor totalt. Knausgård nöjde jag mig efter första boken. Detta behov av navelskåderi fängslar mig inte alls.

  1. Profilbild för Linnea

   Det var duktigt att i alla fall läsa 200 sidor i Noréns första dagbok.. 🙂 Vad gäller Knausgård så har jag varit seriöst intresserad av att läsa, men ju fler böcker det har blivit och ju fler sidor de har visats bestå av så har jag bara mer och mer tappat sugen..

 3. Profilbild för Monika

  Knausgård har ju dessutom skrivit fem böcker innan denna… Precis som bloggbohemen nöjde jag mig med den första.

  1. Profilbild för Linnea

   Ja, han har verkligen varit produktiv. Undrar hur han har hunnit leva mellan allt skrivande. Blir ju svårt att hitta stoff till tusentals sidor om sig själv om man inte lever lite, liksom..

 4. Profilbild för Lena

  Både långt och tungt med böcker på 1400 sidor. Skall man orka läsa så får det allt vara riktigt intressant! Fågeln som vrider upp världen har jag faktiskt tänkt läsa under hösten.

  1. Profilbild för Linnea

   Fågeln som vrider upp världen är som en novell i jämförelse med Knausgård och Norén. Den är ju bara på ca 700 sidor. 😉 Tyckte riktigt mycket om den, faktiskt! 🙂

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: