Harry Potter, del 8?

Jag läste hos Bokomaten att J.K. Rowling skriver på manus till filmer som kommer vara spin off till Harry Potter-berättelsen. Först ut är en filmatisering av Fantastic Beasts And Where To Find Them, som jag själv inte har läst, men som tydligen är en ”faktabok” om magiska väsen från Harry Potters värld.

Jag har lite blandade känslor till det här. Jag är otroligt förtjust i Harry Potter-böckerna, men jag läste verkligen den sista boken med en förhoppning om att det verkligen var den sista, att berättelsen skulle avslutas där. Det känns ju så futtigt och onödigt att göra något mer för att mjölka pengar. Jag tror att en fortsättning på Harry Potter skulle göra mig väldigt besviken.

De manus Rowling jobbar på kommer troligen inte direkt ha Harry Potter eller hans kompisar i huvudrollen och så länge det är på det sättet så kan jag kanske i och för sig glädjas åt att få ut lite mer av hennes magiska värld.

Ja, jag vet inte riktigt vad jag tycker, som sagt. Får se hur resultatet blir…

Harry Potter och de vises sten - J.K. Rowling


Kommentarer

4 svar till ”Harry Potter, del 8?”

  1. Jag trodde först att det var ett skämt men nu har jag läst det hos flera bloggare. Hmm..få se vad man tycker. 7 stycken borde räcka;).

    1. Det kanske är något rykte, nu när du säger det. Haha. Har inte läst det hos Warner Bros, så det kanske bara är något hittepå. Haha. Men jag tror faktiskt att den här filmatiseringen är på gång!

  2. Är också lite tveksam, det känns lite som att de försöker mjölka mer pengar bara precis som du säger.

    1. Ja, men samtidigt.. Hur mycket mer pengar kan Rowling tänkas vilja ha? Hon har ju skrivit en vanlig roman + en deckare under pseudonym och hon var redan innan ekonomiskt oberoende. 🙂 Det känns som att hon bara jobbar med sådant som hon gör för att det är kul. Hoppas det!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.