Mer Potter

Min spontana reaktion när jag läste ut Harry Potter och dödsrelikerna var att jag hoppades att JK Rowling skulle lämna berättelsen där, för när det gäller uppföljare har jag faktiskt väldigt svårt att komma på någon som tillför något. Det gäller särskilt film, men kan också översättas till böcker. Jag vill inte ha bra läsupplevelser förstörda med dåliga uppföljare!

Och nej, det verkar inte bli någon mer Harry Potter-bok. Däremot har Rowling ett nytt och än så länge lite ”hemligt” projekt på gång som blir lite som en fortsättning på böckerna och den värld hon har format i dem. Projektet är en webbsida som heter Pottermore och där Harry Potters stora fanskara ska kunna bidra, oklart hur, men det verkar vara en community där Rowling också ska släppa en del extra info, som hon har hållit på fram till nu, om berättelsen. På Pottermore ska böckerna också släppas som e-bok.

Jag tycker faktiskt att det låter som en nytänkande och kul idé. När man har så hängivna fans som Rowling är det en god idé att ta hans om dem och ge dem en community att hänga på. Så länge hon inte släpper en bok om det här så är jag positivt inställd. 😉

Här är ett klipp där Rowling berättar lite om sajten som kommer att lanseras framöver:

När det gäller Harry Potter längtar jag mest efter den sista delen av filmerna. Snart premiär! Jag ska på premiären den 12:e juli och trängas med alla 14-åriga fans. Hehe.


Kommentarer

3 svar till ”Mer Potter”

  1. Jag känner än så länge lite nja inför Potterville, men 30-plussarna kanske inte är den primära målgruppen 😉 Ser iaf också sjukt mycket fram emot HP7:2. Kör HP-maraton hemma nu där vi ser om alla filmerna så man är ikapp. Hinner tyvärr inte läsa om alla böckerna, men någon dag så..

    1. Jag hör nog inte heller till målgruppen… 🙂 Och jag kommer nog inte skaffa mig ett konto på den sidan heller. 😉

      Jag borde också se om filmerna! Vi har planerat in att se om Harry Potter och dödsrelikerna del 1 precis innan. De övriga hinns nog inte med. :/

  2. Låter och ser jättespännande ut!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.