Tematrio: Teman på Bokmässan

TematrioBokmässan närmar sig med stormsteg, men som vanligt befinner jag mig i Umeå med en massa jobb att ta itu med, danslektioner som jag ogärna missar och stundande tjänsteresor som gör att jag helst inte vill lämna stan i onödan nu när jag faktiskt kan vara hemma. Så nej, jag kommer inte att besöka Bokmässan i år (heller). Veckans Tematrio handlar dock om  Teman på Bokmässan: ”Vilka teman skulle ni vilja ha på Bokmässan?”. Eftersom jag aldrig har varit på Bokmässan så har jag inte så stor koll på vilka teman som redan har avhandlats och vad mässans teman egentligen innebär i praktiken. Hur som helst:

Jag läser nästan bara svenska böcker och sedan några enstaka bokcirkelböcker med annat ursprung.. Jag har förstått att Bokmässan gärna har länder som tema och då skulle jag ju kunna önska att man faktiskt sätter lite extra fokus på Sverige.

En ”genre” jag älskar är böcker som handlar om kvinnoöden, som jag brukar kalla det. Det känns ju lite dammigt att ha något slags tjejtema eller feministtema, för jag tror inte på idén att uppnå jämlikhet genom att bara belysa kvinnor och kvinnors situation, men ändå! Jag älskar JCO:s böcker om att vara den andra kvinnan, att utnyttjas av andra eller att vara kvinna och göra en klassresa. Jag skulle inte ha något emot ett Kvinnotema. Ett sådant tema skulle dock bara kännas intressant för mig om man kunde separera hen-debatt etc. från temat…

Som tredje tema så önskar jag ett e-bokstema! Det är ju varken en genre eller ett land eller någonting… Men det vore skojigt att lyfta fram e-boken eftersom det pekar så himla mycket uppåt för e-boken nu.


Kommentarer

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.