Tematrio: Teman för Bokmässan

Den här veckan är temat för Tematrio: att ni ska komma med förslag på tre intressanta teman för kommande bokmässor! Jag har inte varit på någon Bokmässa, men tidigare teman finns här och det var bra inspiration!

Det kommande temat (Bokmässan 2011 alltså!) är Tre länder ett språk – Tyskland Österrike Schweiz. Tyskland har också svarat för temat 1991 tillsammans med Norden, Barnboken 400 år, Bibeln 450 år, Deckare 150 år. Då undrar man ju var Franskspråkig litteratur har tagit vägen! Själv läser jag ju gärna franska böcker (eller ja, jag gör det ibland och önskar att jag gjorde det oftare ;).

Förra årets tema var Afrika och det tycker jag är ett trevligt tema, för afrikansk litteratur är ett i stort sett helt outforskat område för mig… Detsamma gäller Asiatisk litteratur, som gärna fick vara ett kommande tema.

Som tredje förslag tänker jag säga Chic lit, trots att jag inte läser chic lit så ofta. Om både barnböcker, ungdomsböcker och deckare har fått vara tema så tycker jag att man kan uppmärksamma chic lit, flickböcker etc också.


Kommentarer

2 svar till ”Tematrio: Teman för Bokmässan”

  1. Asiatisk litteratur, det vore valdigt kul att se som tema!

  2. Oj, det är en svår sak. Det tål att funderas på!

    Det är väldigt intressant det där med hur mycket tillfället gör boken. Det kan man fundera sig blå på! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.