Snart kommer Augustpodden

Jag har förstått att Augustpriset i år kommer att ha en podcast – Augustpodden, med författarintervjuer. Så kul! Jag har verkligen fastnat för det här med podcasts och jag lyssnar på lite av varje, men bland bokpoddar så känns det faktiskt rätt glest just nu. De enda aktiva som jag har hittat är Lundströms bokradio (som sänds i P1 på lördagmornar om man vill lyssna direkt när det sänds i radio), ungdomsbokpodden Allt vi säger är sant och bokcirkelpodden Bokmärkt. Jag kommer absolut att lyssna på Augustpodden! Programmen kommer att spelas in allt eftersom och sändas fram till prisutdelningen den 25:e november. Tyvärr har jag ju inte läst någon av de nominerade (jag ligger alltid något/några år efter bokutgivningen… :p), men det känns ändå intressant att få lyssna på boksamtal. Några av de som kommer att medverka är Lena Andersson, Bea Uusma och Kjell Westö.

Jag vet inte exakt när podden börjar sändas, för den information jag fått är än så länge lite förhandsinfo med uppmuntran att bidra med frågor som kan vara intressant att ta upp i podden. Jag har ju själv lite svårt att hitta på några frågor, då jag som sagt inte har läst böckerna… Men kanske några av mina läsare har någon fråga till någon av de nominerade? Hör av dig med författarfrågor (eller varför inte frågor till Tora Mandelmann, som illustrerat Självhushållning på Djupadal?) via mejl eller kommentar eller så, så ska jag vidarebefordra!


Kommentarer

2 svar till ”Snart kommer Augustpodden”

  1. Jag är dålig på det här med poddlyssning. Det enda jag lyssnar på ibland är Lundströms bokradio. Kanske kan Augustpodden bli den första pod jag verkligen följer? Jag klurar också på frågor, men bara till Lena Andersson för hennes bok är den enda jag läst av de Augustprisnominerade.

    1. Vad tyckte du om Egenmäktigt förfarande då? =)
      Jag var rätt segstartad när det gäller podcasts, men nu älskar jag att ha de på medan jag jobbar och grejar här hemma. Till viss del har de faktiskt konkurrerat ut ljudboken.. 😮

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.