Nu har jag sagt mitt om vilken bok som var bäst 2013

Eftersom jag var med och nominerade böcker till Bokbloggarnas litteraturpris 2012, så har jag nu haft möjlighet att rösta bland årets nomineringar. Jag har även nominerat titlar för 2013 års bästa bok och då föll valet på Och ett skepp med sju segel och femti kanoner ska försvinna med mig och Det eviga folket är inte rädda. Jag var kanske lite ensam om mina nomineringar.. För ingen av titlarna kom med.. Här är årets nomineringar:

Jessica Kolterjahn – Den bästa dagen är en dag av törst
Sara Lövestam – Hjärta av jazz
Mikael Fant – Vattnet i mars
John Green – Förr eller senare exploderar jag
Jonas Gardell – Torka aldrig tårar utan handskar: 3. Döden
Jonas Gardell – Torka aldrig tårar utan handskar: 2. Sjukdomen
Lena Andersson – Egenmäktigt förfarande
Carol Rifka Brunt – Låt vargarna komma
Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg – Nyckeln
Therése SöderlindVägen mot Bålberget

Den enda jag läst är Vägen mot Bålberget och den var ju riktigt, riktigt bra, så där hamnade min röst! Får se vem som vinner.. Jag gissar på Nyckeln eller någon av Gardells.

Vägen mot Bålberget - Therese Söderlind


Kommentarer

5 svar till ”Nu har jag sagt mitt om vilken bok som var bäst 2013”

 1. […] Jag måste också kommentera det faktum att jag fick denna kommentar efter att jag skrivit att jag lagt min röst på Vägen mot Bålberget (som för övrigt kom […]

 2. Profilbild för Ninni

  Men du har ju nästan en hel månad på dig att läsa fler av de nominerade. Om alla gjorde som du kommer ju antagligen den bok som råkat läsas av flest personer att vinna. Lite som att bara läsa ett partiprogram inför valet och tycka att det lät ju bra och sen gå och rösta på dem.
  /Ninni

  1. Herregud. Spänn av.
   Det är ett pris, inte världspolitik. Nomineringarna är, från första början, garanterat de böcker som flest har läst. Jag vet inte vad du lever i för fantasivärld, men varken jag eller någon av de 54 andra bokbloggarna får betalt för att rösta. Ge mig en månadslön så lovar jag att ta tjänstledigt och göra det du rekommenderar. 🙂

   Och insinuera inte att jag inte är politiskt insatt!! Till skillnad mot dig har jag perspektiv på saker och förstår vad man bör lägga tid på här i livet.

 3. Gardell känns förutsägbart given, men jag hoppas på någon annan. Min egen favorit är Vattnet i mars.

  1. Ja, det kan mycket väl bli Gardell! Han vann ju förra året..

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.