Törst och Den blå karbunkeln

Påskekrim: mina favoritdeckare från årets läsning

För min del är påsken inställd i år, kan man väl säga. I normala fall firar man väl med sin familj, men i år, ja, ni förstår säkert. Min vana trogen tänkte jag ändå passa på att tipsa om några läsvärda deckare! Nu är inte deckare den genre jag plöjer mest och jag är heller inte den som brukar kasta mig över nya deckare så fort de kommer ut, men visst har jag läst några deckare sedan förra påsken. Här är mina favoriter!

För den som vill läsa en tegelsten

Törst är en otroligt blodig, men också väldigt spännande deckare av Norges deckarkung Jo Nesbø. Jag är van vid att deckare försöker vara överraskande: jag känner nästan att författarna brukar slå knut på sig själva i sin iver att försöka ha de mest osannolika brottslingar och motiv. Till slut blir det paradoxalt nog förutsägbart bara därför. I Törst finns det dock rikligt med villospår och författaren lyckas hålla intresset och spänningen uppe ända till slutet.

För den som vill läsa en riktig tunnis

Den blå karbunkeln är en klassiker av Arthur Conan Doyle, en pusslig deckargåta med Sherlock Holmes och dr Watson i huvudrollerna. Med sina blott 36 sidor kanske den kan vara lagom ambitionsnivå för den som vill klämma in lite spänningsläsning i påskhelgen (dock utspelar den sig faktiskt i juletid, men jag tycker ändå att den kan passa redan i helgen).

Glad påsk, ni som firar! <3