Trollbunden

Trollbunden - Margit SandemoHar ni läst Sagan om Isfolket? Jag tror de var som mest poppis när jag var liten och då var jag naturligtvis för liten för att läsa. Ärligt talat har jag aldrig riktigt vetat vad det är för slags böcker. Det enda jag har vetat är att de är… många. Tydligen finns alla inlästa som ljudböcker (superbra uppläst av Julia Dufvenius) och nu har jag lyssnat på del 1, Trollbunden.

När boken tar sin början har pesten härjat och tagit hela Siljes familj. Hon är nu ensam och träffar två föräldralösa barn: ett barn som är några år gammal och som får namnet Sol, och ett spädbarn, som kommer att få namnet Dag. Hon och barnen kommer efter några strapatser att hamna hos Tengel, som tillhör det mytomspunna Isfolket. Tengel stammar från en man med samma namn som han själv och som enligt en legend gick djävulens ärenden. Det sägs att någon i varje generation i Tengels ätt ärver ”det onda” och också får medföljande övernaturliga krafter. Tengel har bestämt sig för att bryta förbannelsen, och alltså inte skaffa några barn, men mellan Tengel och Silje uppstår passion och de har svårt att vara ifrån varandra.

Jag är ju inte den som älskar romatiskt tjaffs och särskilt inte tantsnusk. Har man överseende över det romantiska tramset, som kommer mot slutet, så är det dock en helt okej bok. Lite lagom övernaturligt, underhållning, spänning och historia.

Du kan hitta boken hos t.ex. Adlibris eller Bokus.


Kommentarer

4 svar till ”Trollbunden”

  1. Jag läste två böcker i den här serien för många år sedan, men sedan slutade jag på grund av just de nackdelar som du beskriver. Men ändå minns jag, efter alla dessa år, mycket av handlingen så de var definitivt intressanta och spännande.

    1. Jag tycker i någon mening att den var över förväntan, men jag känner mig ändå inte manad att lyssna på de 46 övriga delarna just nu. 😉

  2. Har aldrig läst denna serie, men har varit sugen många gånger!!

    1. Om du har Storytel kanske du borde ge första delen en chans i alla fall. Så har du åtminstone testat. De är bra inlästa! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.