Bästa på löpturen


Nu har jag börjat springa igen! Jag är en periodare när det gäller löpning, för om jag ska vara helt ärlig så är det absolut inte den roligaste träningsformen jag kan komma på. Men sedan kommer de där loppen och då kan man ju inte bara dyka upp på själva tävlingsdagen och inte ha sprungit en kilometer innan. Jag brukar springa Blodomloppet varje år och nu tror jag att jag i ett svagt ögonblick även har sagt att jag ska springa Umemilen i september (eller augusti, eller när det är). Så det är bara att sätta cirkelträningen och yogan på paus och snöra på sig skorna!

Till skillnad från alla andra jag känner, som blir peppade av musik, så blir jag helt psykad av att lyssna på musik när jag springer. En vanlig låt är ju liksom 3 minuter och det gör att det inte går att glömma tiden om man har musik med sig. Det blir som att stirra på en klocka och det blir man bara trött av! Dessutom faller jag lätt in i musiken och hamnar i ett långsamt lunk. Så, nej, det blir ingen musik när jag springer. Däremot är det ju förträffligt att ha ljudböcker med sig. Då kan man verkligen koppla bort tiden och bara springa på! Helst vill jag egentligen ha min lilla mp3-spelare med mig när jag springer, men jag tror det får bli Storytel nu och det finns ju bara till mobilen, såklart. Jag har unnat mig det dyrare abonnemanget med ett obegränsat antal böcker per månad. Får se hur många böcker jag hinner avverka innan jag har gått i mål med loppen!

Löpning

Bokens/böckernas författare:

Ämnen:


7 svar till “Bästa på löpturen”

  1. Åh, saknar tiden då jag kunde ägna mig åt löpning och delta i massor med motionslopp. Nu är kroppen i för dåligt skick så det går inte längre. Får nöja mig med promenader, vilket inte heller är fel!!

  2. Jag testade det där med ljudböcker men nja.. jag lyckas verkligen inte fastna. Kanske får ge det ett försök snart igen 🙂

    • Gör det! 🙂 Fast det där med ljudböcker är nog inte för alla. Det är nog inget för den som måste uppfatta varenda ord och begrunda det, liksom. Jag kom dock in i det rätt snabbt, men det finns böcker som helt enkelt inte funkar som ljudbok. En del böcker behöver man läsa själv.. Jag lyssnade på Mörkrets hjärta och fick börja om 4-5 gånger och tyckte ändå inte att jag förstod ett dugg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.