Böcker med anfanger

Vad tycker ni om det här ABC:t?Penguin Drop CapsDet är alltså framsidor i Penguins nya klassikerserie ”Drop Caps”. De ser rejält lyxiga och snygga ut när man ser dem tillsammans och ser dem från alla håll. De har till och med färgade pappersidor (sådant är snyggt). Penguin är verkligen fantastiskt duktiga på att formge sina böcker.


Kommentarer

6 svar till ”Böcker med anfanger”

  1. Men jäklar vad snygga!! Kommer dom finnas att köpa i Sverige?

    1. Håller med! 🙂 Det går säkert att beställa från nätet, men på svenska kommer dem ju inte, så det blir väl att beställa från Amazon eller så isf.

  2. För mig är detta som för en sockerråtta att komma in i en godisaffär, eller som för Oscar när han kommer in i en järnhandel där han får köpa småskruvar och muttrar i lösvikt (”Hus är gott, sa Oscar” av Larserik Eriksson). Synd att bilderna är så små att jag inte kan se vilka författare som förärats en bokstav. Men det löser sig.

    1. Hehe. Vilken kul liknelse! 🙂 Såg att du kollat upp vilka titlar som döljer sig i ABC:t. Austen är det ju bl.a.

  3. Så läckert! Jag gillar anfanger. Den utgåva jag en gång i tiden läste av ”Sagan om ringer” hade påkostade anfanger i början av varje kapitel. Dem kopierade jag i olika sammanhang för de var så vackra!

    1. Ja, visst är det lyxigt och snyggt med anfanger! De borde användas mer. Jag minns knappt när läste en bok med anfanger senast! Kanske var det Narnia eller något liknande… I min Sagan om ringen finns de tyvärr inte iaf.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.