Framsidor och konst

Framsidor kan vara båda fina och… mindre fina. Själv blir jag alltid lika glad när jag ser en fantastisk berättelse få ett fint omslag. Penguin brukar vara riktigt duktiga på att ge klassiker ett snyggt yttre och Bonniers har den senaste tiden fått in många fullträffar med sina pocketklassiker.

Nu har Bonniers bjudit in elever på Konstfack för att tolka omslag för tre böcker. Jag visste inte att Bonnier har ett sådant samarbete, men tydligen har det pågått i sex år och två gånger har det resulterat i ett riktigt samarbete, d.v.s. framsidorna har använts till böcker som sedan har sålts i butiker. Det gäller t.ex. Dorothy Sayers-boxen som kom förra året. Riktigt snygga framsidor!

Snyggt att det finns en röd tråd med de handskrivna lapparna och att de är så otypiska framsidor för att vara deckare.

 


Kommentarer

7 svar till ”Framsidor och konst”

  1. Tack för att jag fick veta historien bakom dessa vackra omslag. Jag älskar dem. 🙂

    1. Kul att du också gillar dem! Jag hoppas på fler Konstfacksamarbeten.

  2. Kul att det är fler än jag som gillar dem. Jag hoppas att det blir fler ”riktiga” samarbeten.

  3. Vilka vackra bilder! Jag hade nog köpt de böckerna bara på för de fina omslagen 🙂

  4. Jag tycker omslagen vart fina.

  5. Nja, lite småtrista men ändå helt okej för att vara deckaromslag:-)

    1. Jag kan förstå vad du menar. Såhär enkla och avskalade brukar inte framsidorna vara till deckare. Kan förstå om många tycker att de är tråkiga, men själv tycker jag att de sticker ut. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.