Tematrio: Kulturgrejer

TematrioVeckans Tematrio handlar om kultur: Berätta om tre kulturella aktiviteter (definiera själva) ni gärna ägnar er åt!

Jag älskar kultur i allmänhet! Vet inte var jag ska börja! 😉 Och jag vill absolut inte att begränsa mig till tre, men jag får väl försöka…

Främst gillar jag ju dans! Dock ser jag inte dans så mycket som jag dansar själv. Jag har dansat dancehall i åratal och balett i ett lite mindre åratal. Älskar båda stilarna! Det är något alldeles fantastiskt att dansa. Kan inte ens beskriva det. Däremot tittar jag förvånansvärt lite på dans, som sagt var. Jag sitter dock klistrad framför TV:n när det är sytycd, där Amerikas bästa dansare dansar. Om det fanns ett operahus med balett i stan så skulle jag gå på allt!

Musik är också ett stort intresse, även om jag brukar påstå att jag är tondöv själv. Det säger jag nog mest för att jag omger mig av så musikaliska människor och själv aldrig har lärt mig att ens spela blockflöjt. 😉 Nåväl. Jag lyssnar mer än gärna på musik. Om jag jobbar på kontoret lyssnar jag på P2 hela morgonen och förmiddagen och njuter av klassisk musik och opera. Hemma lyssnar jag främst på musik från min uppväxt (min kille, som är musiklärare, menar att man skaffar sin musiksmak i tonåren och sedan förnyar man sig aldrig? Det verkar stämma för mig): Kent, Ane Brun, Håkan Hellström, Sophie Zelmani, Lars Winnerbäck, Bob hund, The Strokes, Anna Ternheim, Basement Jaxx, Cornelis Vreeswijk, Fatboy Slim, Feist, Kings of convenience, Lady Soverign, Laleh, Missy Elliot, Those dancing days… Tycker också om First aid kit jättemycket och har sett dem live två gånger på två år nu. Älskar att gå på konsert och ser nog ett par om året i alla fall, oftast mer. Går också på ca en opera per år, men där gäller någon slags svårförklarad hatkärlek.

Konst, särskilt foto och skulpturer, tycker jag är jättekul att titta på. Min kille bor granne med Bildmuseet så vi är ofta där och fikar och ser oss omkring. Vi ser allt de visar, faktiskt. Min favorit är den mäktiga installationen Superabundant atmosphere, som jag såg fyra gånger innan de plockade ner den. Vill ha den hemma. Det var som magi att få vara där och uppleva silkesdrakarna, som rör sig när man andas. Det knasiga och roliga är att vi alltid var där själva. Det är otroligt rofyllt att gå omkring bland drakarna utan att bli störd av något.

Superabundant atmosphere(Om jag hade plats för fyra punkter så skulle jag också vilja nämna film. :p Jag går på bio typ en gång i veckan och ser ofta någon film hemma också. Höjdpunkten är att gå på en matiné på söndagar, för då kan man ofta upptäcka att man är typ tre pers i hela salongen. För mig är det en fantastisk vardagslyx att få försjunka i en film några timmar. Jag ser det mesta förutom romantiska komedier, sportfilmer, töntiga actionfilmer, kriminalare, barnsliga familjefilmer eller sådana där storslagna, men stentråkiga, filmer i stil med Sagan om ringen (förlåt, men den typen av filmer engagerar mig sällan). Ja, jag ser väl mest drama helt enkelt…)


Kommentarer

4 svar till ”Tematrio: Kulturgrejer”

  1. Profilbild för Lisa jansson
    Lisa jansson

    Jag älskar också att dansa. Önskar att jag börjat med det tidigare i livet, jag var 50år.

    1. Bättre sent än aldrig! 😉

  2. Foto tog jag inte med i min trio. Men både jag och maken är fotointresserade. Det är nästan så jag skäms att säga det, men vi bor bara några hundra meter från Abecita-huset här i Borås. Där är det lite titt som tätt fotoutställningar, och vi har aldrig varit där någon gång!!

    1. Jag känner igen mig i det där! Det är sååå ofta som jag tänker att jag ska gå på utställningar, teatrar, författaruppläsningar etc, men av någon anledning så kommer man inte iväg! Synd, egentligen!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.