Uppföljning om vegetariska kokböcker

Jag skrev ju här om veckan att Vår kokbok har kommit ut i en version med enbart vegetariska recept. Jag är ingen stor bokköpare, trots allt, men just kokböcker tycker jag om att ha hemma. Jag lagar mycket mat och tycker det är kul att testa nya recept. Nu har jag alltså slagit till!

Vår gröna kokbok

Boken har bara varit i min ägo några dagar, så ännu har jag inte hunnit testlaga något, men det är verkligen en fin bok. En invädning jag har haft mot Vår kokbok är att den är lite småtråkigt formgiven och inte har så många bilder som man skulle önska. Kokböcker idag har ju stort fokus på foto och form, men Vår kokbok har stelnat lite i att fokusera på recepten. Det är sympatiskt på sitt sätt. Jag tycker dock att exempelvis Bonniers vegetariska kokbok är snäppet bättre och snyggare och mer inspirerande, men att Vår gröna kokbok absolut känns fräsch och kul. Den är absolut en uppryckning från min utgåva av Vår kokbok faktiskt. Den har också väldigt tydligt utmärkt vilka recept som är glutenfria, laktosfria och vilka recept som är ovo-vegetariska (innehåller ägg), laktovegetariska (innehåller mjölkprodukter) och veganska. Mycket bra!

Jag har skrivit ett inlägg om vegetariska kokböcker och vid det laget så var Bonniers vegetariska kokbok precis nyköpt. Sedan dess har jag lagat en mängd recept ur den, så om jag ska komplettera mitt gamla inlägg lite så tycker jag verkligen att den innehåller lättlagade, fräscha och varierade recept som passar för många tillfällen. Särskilt tyckte jag att det var kul att göra pizza med sparris och soltorkade tomater-crème på polentabotten. Som glutenintolerant kan jag bara äta pizza med speciell glutenfri botten, som i och för sig är extremt lik vanlig pizzabotten. Det här med polenta var något nytt som jag aldrig testat tidigre och som faktiskt blev annorlunda och riktigt bra. Det finns en hel del recept i Bonniers vegetariska kokbok som känns nyskapande och kul; inte så mycket falafel och linssoppa, som man ju redan har gjort tusen gånger.

Får återkomma med Vår gröna kokbok och vad jag tycker om recept i den…

Som alltid när jag shoppar en bok så råkade det komma med en bonus. Den här gången blev det en deckare som jag tror är kanonbra (Boktipset spår att jag kommer att ge den 5 av 5 i betyg, men det är verkligen ingen garanti i och för sig). Har du läst?

En rasande eld


Kommentarer

5 svar till ”Uppföljning om vegetariska kokböcker”

 1. […] Uppföljning om vegetariska kokböcker. […]

 2. […] med vegetarisk mat. Jag har ett helt gäng som jag har bloggat om i andra inlägg (inlägg 1, inlägg 2). Favoriten just nu är Mera vego, som innehåller väldigt många bra vardagsrecept, d.v.s. […]

 3. […] kommer ut! Jag har en liten samling med vegetariska kokböcker (här finns inlägg om dem: 1 och 2), men det är alltid kul med fler, särskilt nu när vi har skaffat oss en lite större hylla för […]

 4. Profilbild för Lisen Hillestad
  Lisen Hillestad

  Takk for dine fine omtaler av kokebøker. Det er ikke lett å finne gode og inspirerende vegetar-kokebøker, i alle fall når man har laget slik mat en stund.
  Siden du er gluten-intolerant, fikk jeg lyst til å foreslå deg The Guardians ”Any day of the week pizza”, her:
  http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2014/jun/14/summer-vegetarian-recipes-anna-jones.
  Den er uvanlig og ganske god!
  Mvh Lisen H.

  1. Kul att du gillar mina tips! 🙂
   Och tack själv för tipset! Ser gott ut! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.