Blonde som film

Visste ni att Joyce Carol Oates mästerverk Blonde börjar filmatiseras i höst? Jag läste en liten notis om det i DN i fredags. Undrar hur den blir som film! Jag är inte helt hundra på att jag är entusiastisk över en sådan här filmatisering. En bok av Oates är ju liksom så mycket mer än en berättelse. Jag menar, hon skriver ju så bra och hur skulle man någonsin kunna fånga det på film? Risken är att den som inte läst boken bara ser filmen och tokstör sig på att det inte är en biografi. Trots att boken handlar om Marilyn Monroe, så är den ju på inget sätt en biografi, utan handlar om en helt fiktiv person. Det känns som att sådana grejer, bland annat, är svåra att nå ut med i en sådan här film.

Det är hur som helst en bok jag varmt rekommenderar att alla människor med imponerande armmuskler (eller en läsplatta) läser. Den är ca 900 sidor lång eller så. Och det är 900 sidor gripande njutning.

Blonde - Joyce Carol Oates


Kommentarer

2 svar till ”Blonde som film”

  1. Jag minns boken som riktigt bra, har tänkt läsa om den, men som sagt, det är inget man stoppar i bakfickan precis.

    1. Nej, den är otroligt otymplig! Jag har inte ens en pocketutgåva utan en rejäl inbunden variant..

      Men bra är den! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.