Pettson och Findus fyller 30!


Jag såg att Pettson och Findus fyller 30 år i år! Alltså är de ganska obetydligt äldre än jag. Hehe.

Jag älskade Pettson och Findus-böckerna när jag var liten och även i vuxen ålder har jag känt mig orimligt sugen på att köpa När Findus var liten och försvann (Findus som kattunge!! Kattungar är det finaste jag vet).

Det är något speciellt med Sven Nordqvists illustrationer, tycker jag. Han har en sådan detaljrikedom och mycket fantasi i bilderna. Man kan sitta och titta på dem hur länge som helst och ändå inte upptäcka allt som händer i dem.

Underbart att böckerna fortfarande är så uppskattade och lästa!

När Findus var liten och försvann - Sven Nordqvist

Bokens/böckernas författare:


8 svar till “Pettson och Findus fyller 30!”

  1. Jag gillar också Pettson och Findus. Men har inte läst den du nämner om, när han var kattunge. Den kanske inte fanns när ni var mindre?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.