Tematrio: Arbetarlitteratur


TematrioDen här veckan handlar Tematrio om arbetarlitteratur. Ett passande tema i 1:a maj-tider! Berätta om tre bra texter med arbetarfokus! 

Det är en genre som jag inte har utforskat speciellt mycket. Kanske kan Mig äger ingen sägas räknas in här. Boken, som egentligen är en självbiografisk bok av Åsa Linderborg handlar till stor del om Linderborgs pappa, som är en hårt arbetande man som inte riktigt räcker till när han blir ensamstående med Åsa.

Kanske kan även Susanna Alakoski räknas som en modern arbetarförfattare. I hennes böcker skildras oftast tillvaron för människor i fattigdom och utanförskap. I Håpas du trifs bra i fengelset sker det genom socialarbetaren Annis ögon. Mycket bra bok!

En arbetarbok jag inte har läst ännu är Yarden. Den har stått i min bokhylla i evigheter… Och jag vill verkligen läsa den! Det råkar bara vara så att annat har kommit emellan… Det är hur som helst en mycket hyllad bok, där Kristian Lundberg skriver om arbete i Malmö hamn.

Bokens/böckernas författare:


6 svar till “Tematrio: Arbetarlitteratur”

  1. Jag har bara läst en av Alakoskis böcker- Svinalängorna! Skäms på mig! Ska skriva upp den boken med en gång:).

    • Jag måste verkligen läsa den! Den är ju rätt tunn, så det borde gå att klämma in, kan man tycka. Förstår inte varför den har fått förbli outläst så länge..!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.