Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson

Mer Ester i höst

I söndagens DN bjöds det på en lång intervju med Lena Andersson, författare till Augustprisbelönade Egenmäktigt förfarande. Där berättar Andersson att en uppföljare är planerad till i höst. Det kanske inte har varit en hemlighet, men det var första gången jag läste om det i alla fall.

Jag tyckte väldigt mycket om Egenmäktigt förfarande, men måste säga att den inte kändes direkt lättläst. Boken kändes enormt genomarbetad och skildringen av vad kärleken kan göra med oss kändes oerhört insiktsfull. Men språket flödade inte direkt fram med lätthet, utan det krävdes en del tankearbete medan man läste. Nåja. Jag ser fram emot uppföljaren. I den nya kommer det tydligen handla om en relation som faktiskt blir av. Kan bli intressant!

Hur gammal tänker ni att romanens Ester är förresten? Jag tänkte mig att hon är ungefär i 30-årsåldern, som jag själv, men jag läste någonstans att hon är medelålders? Det spelar knappast någon större roll för berättelsens skull. Måste ändå säga att jag blev väldigt.. förvånad! Som läsare lägger man väl alltid lite av sig själv i en berättelse. Det är väl ofrånkomligt… Och trots allt så ges inte många faktadetaljer om Ester i boken, så man får väl fylla ut en hel del själv.

Egenmäktigt förfarande


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.