Tematrio: Familjekrönikor

TematrioVeckans Tematrio uppmanar till att berätta om tre fängslande familjekrönikor.

En självklart och helt bländande familjekrönika är Andarnas hus, som kretsar kring familjen Trueba: den klärvoajanta Clara och hennes barn och barnbarn. Samtidigt berättas också Chiles blodiga historia.

Vägen mot Bålberget kanske inte är en släktkrönika, eller också är det just det den är. Boken rör sig från 1600-talet, där läsaren får följa Malin, en av alla de kvinnor som anklagas för att vara häxa, och till relativ nutid, där en kvinna börjar intressera sig för släktforskning. Boken är lite av en tegelsten, men är verkligen berörande och intressant och författaren gör snygga kopplingar mellan tiderna hon skildrar.

Som tredje bok väljer jag Arseniktornet. En fin bok om några livsöden! Malie, som ville bli skådespelare, men fick ge upp det för ett äktenskap. Dottern Rudy, som alltid hamnar i skottlinjen för mamman. Och Therese, Rudys dotter, som undrar vem hennes mormor egentligen var.


Kommentarer

6 svar till ”Tematrio: Familjekrönikor”

  1. Svar: Jag blev faktiskt positivt överraskad av ”Korparna”. Jag hade inga större förhoppningar, men det var uppenbarligen någonting som fick mig att vilja läsa den! 🙂

    1. Aha! Kul med överraskningar! Jag har allt som oftast för höga förväntningar… 😉

  2. Arseniktornet tyckte jag mycket om, det var något med porslinet som jag gillade.

    1. Ja, den var bra! Det är så härligt med böcker att man lär sig så mycket allmänbildande saker av dem. Jag hade aldrig kommit på tanken att läsa en bok om porslinsmålning, men genom en skönlitterär bok kan man plötsligt lära sig ett och annat ändå!

  3. Den första har jag läst, men så länge sedan att inget av handlingen finns kvar i mitt huvud. De två andra känner jag inte till. Den här trissen blir svår för mig…

    1. Ja, den var lite klurig! Fick rota i arkivet! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.