E-böcker i Storytel

Jag fick ett mejl om att Storytel, tjänsten där man mot en avgift kan lyssna på ljudböcker, ungefär som man kan lyssna på musik på Spotify, nu har ökat sitt utbud till att också omfatta e-böcker. Jag misstänkte att det skulle krävas ett ännu dyrare abonnemang (i dagsläget betalar jag 169 kr i månaden, vilket egentligen är lite i mesta laget, tycker jag!), men böckerna ingår faktiskt i deras vanliga ”unlimited”-abonnemang. Kanske är det bara för en provperiod..? Hur som helst har jag nu testat lite. Jag skulle inte betala extra för det här med e-böckerna, men när nu möjligheten finns att läsa e-böcker i Storytel-appen så tycker jag faktiskt att det är ganska fiffigt.

Jag har alltid en bok på gång i mobilen och ofta blir det att jag laddar hem bibliotekslån. Storytel kan absolut ersätta mina tidigare bibliotekslån. Det handlar mest om att byta från en app till en annan. Först förstod jag inte hur man fick böckerna i offlineläge, men sedan insåg jag att de i princip hamnar i offlineläge automatiskt så fort man någon gång har öppnat dem(?). En förtydling om detta och lite annat småfix i menyerna borde de nog fixa till för att göra det lite mer lättanvänt, men det kommer nog.

Jag gillar den nya funktionen! Men det är ju också så att jag normalt sett väljer att läsa e-böcker på läsplatta och till detta går det inte att använda Storytel. För att läsa på min läsplatta får jag alltså fortsätta att låna på bibblan eller köpa e-böckerna. Så, som sagt, skulle jag inte betala något extra för möjligheten att läsa e-böcker genom Storytel. Särskilt inte med tanke på hur få böcker det rör sig om. Jag menar, jag läser väl mer än snittet ändå, och jag har läst e-böcker i åratal, men ”inte ens jag” läser faktiskt mer än 1-2 e-böcker per månad.

För ljudböcker tycker jag att det är klart värt att betala de där 169 kronorna, trots allt. Storytel är en smidig och snyggt utformad app och utbudet av ljudböcker är superbra. Jag har helt slutat mecka med CD-skivor och bibliotekslån när det gäller ljudböcker och min ljudbokskonsumtion har minst dubblats sedan jag skaffade Storytel.

Observera att det här inte är ett reklaminlägg eller någon form av sponsring. Jag gillar helt enkelt Storytel. 😛 För sakens skull kan jag nämna att ljudböcker även finns hos e2go och att Readly erbjuder e-böcker, utöver tidningar/magasin. Det är dock två tjänster jag inte testat själv…

Just nu läser jag (om) Spår:

Spår


Kommentarer

9 svar till ”E-böcker i Storytel”

 1. […] Storytel, som sedan länge erbjuder ett ”Spotify för ljudböcker”, också har börjat erbjuda e-böcker. Jag tyckte att det var en trevlig bonus, men konstaterade att jag inte skulle betala extra för […]

 2. Jag tycker också det är lite magstarkt, speciellt med tanke på att jag betalar 99 för Spotify och 79 för Netflix varje månad. Men jag har också kvar abonnemanget, just för smidigheten. Själv är jag mest förtjust i Sleepfunktionen då jag nästan alltid somnar till ljudböcker, och offlinefunktionen så jag kan lyssna på tåg och ute i stugan med noll täckning (dock så måste jag aktivt ladda ner den i offlineläge?).

  1. Ja, det blir mycket pengar som rinner iväg på diverse abonnemang.. :/ Ljudböcker måste man ladda ned, men e-böckerna hamnar väl offline så fort man öppnat dem, visst?

   1. Aha, det var e-böckerna du pratade om, sorry 🙂 De har jag inte prövat!

    1. Okej! Jag har inte heller hunnit utforska det så mycket, men en fiffig detalj är att de poppar upp samtidigt som uppläsningen av ljudboksversionen (åtminstone ibland; jag vet inte hur det fungerar egentligen). Missar man någon mening här och där så kan man läsa ikapp!

 3. Jag har just skaffat storytel! Känner mig nöjd, ett pluss i kanten var barnböckerna som blev en hitt hos min fyraåring! Jag är helt ny på både ljudböcker och e-böcker, men bättre sent än aldrig ????

  1. Ja, bättre sent än aldrig! Och kul att höra att din fyraåring redan är på god väg att bli en riktig bokmal! 😉

 4. för mej är Storytel lite dyrt, läser inte så mycket… köper billiga böcker på annat sätt.

  1. Ja, det är mycket pengar. För egen del kan jag inte hitta billigare ljudböcker någon annanstans; inte om det ska vara så nya böcker som jag brukar lyssna på. Alternativet för mig är i så fall biblioteket, men där får man ofta köa och så blir det bökigt att få in böckerna i telefonen. Så i slutändan känns det värt att betala, trots allt.

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.