Berättelsen om Pi av Yann Martel

Frågade och fick ett svar

Jag frågade och fick ett svar.. Nästa bok blir alltså Berättelsen om Pi!

Förresten. Visst kan det inte vara en slump att en bild, mycket snarlik framsidesbilden (det finns en bild i det här blogginlägget t.ex. ), flimrar förbi i en sekvens i filmatiseringen?  Jag tänkte verkligen på det när jag såg filmen och jag gillar tanken på att ett bokomslag får färga av sig på filmatiseringen.

Berättelsen om Pi

Motsatsen gäller också: jag tycker verkligen, verkligen inte om framsidor med motiv från filmatiseringar! Det är SÅ trist och känns som ett billigt knep för att försöka sälja något som tydligen inte är läsvärt i sig självt, utan behöver en film för att bli något… Urr.


Kommentarer

6 svar till ”Frågade och fick ett svar”

 1. […] miljö, eller vad man ska säga? Ja! Och filmen är riktigt bra och fångar verkligen boken. Man har till och med direkt plockat in bokens framsida (så som den ser ut i den svenska utgåvan, och jag gissar i originalutgåvan också) i en scen i […]

 2. […] Jag nämnde för ett tag sedan att jag inte gillar när böcker får framsidor med motiv från filmatiseringar. Det känns som ett tråkigt och billigt trick för att sälja något som borde kunna stå på egna ben och inte behöva draghjälp från en film. Nu såg jag också att Boktjuven har fått en ny framsida med filmatiseringsmotiv… Så tråkigt! Ja, jag tycker verkligen det! Särskilt eftersom filmen är ganska kass. Den är extremt sentimental och så springer alla skådespelare omkring och pratar engelska med tysk brytning(?!) av någon obegriplig anledning… Filmen gör inte alls boken rättvisa, tycker jag. […]

 3. Samma här! Fy för omslag från filmer!

  1. Vet inte vem som gillar dem! Inte de som gillar böcker i alla fall! Gissar jag..

 4. Profilbild för Hanna

  Hej Linnea! Jag håller med dig om filmatisering av böcker. Tänkte passa på att fråga dig om du har läst Staffan Nordstrands nya bok Byggfirman som det har skrivits så mycket om?

  Skulle vara jättekul att få höra din recension av den boken.

  Tack för trevlig läsning!

  / Hanna

  1. Nej, den har jag inte läst. Den verkar vara väldigt intressant, men jag har väldigt begränsat med tid för läsning och över 60 olästa böcker på tur.. :/

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.