Frågade och fick ett svar

Berättelsen om Pi av Yann Martel
Berättelsen om Pi av Yann Martel

Jag frågade och fick ett svar.. Nästa bok blir alltså Berättelsen om Pi!

Förresten. Visst kan det inte vara en slump att en bild, mycket snarlik framsidesbilden (det finns en bild i det här blogginlägget t.ex. ), flimrar förbi i en sekvens i filmatiseringen?  Jag tänkte verkligen på det när jag såg filmen och jag gillar tanken på att ett bokomslag får färga av sig på filmatiseringen.

Berättelsen om Pi

Motsatsen gäller också: jag tycker verkligen, verkligen inte om framsidor med motiv från filmatiseringar! Det är SÅ trist och känns som ett billigt knep för att försöka sälja något som tydligen inte är läsvärt i sig självt, utan behöver en film för att bli något… Urr.

av Bokblomma

Läser och bloggar om böcker!

6 kommentarer

  1. Hej Linnea! Jag håller med dig om filmatisering av böcker. Tänkte passa på att fråga dig om du har läst Staffan Nordstrands nya bok Byggfirman som det har skrivits så mycket om?

    Skulle vara jättekul att få höra din recension av den boken.

    Tack för trevlig läsning!

    / Hanna

    1. Nej, den har jag inte läst. Den verkar vara väldigt intressant, men jag har väldigt begränsat med tid för läsning och över 60 olästa böcker på tur.. :/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.