Två teatrar jag vill se i höst

Jag är en stor kulturkonsument och därför är 2014 som 365 dagars julafton för mig eftersom Umeå är kulturhuvudstad i år. Det händer faktiskt extra mycket kul på kulturfronten och jag har faktiskt svårt att hinna med att se allt som jag är nyfiken på! Det enda med litteraturanknytning som jag har hunnit med hittills är Umeås egen bokmässa, Littfest, men i höst har jag sett att det finns två teaterföreställningar med viss bokanknytning. Dels kommer Torsten Flinck och hans version av Doktor Glas till stan och det råkar ju vara en av mina favoritböcker. Dels har Liv Strömquist och Sara Granér skrivit manus till en föreställning:  Ursäkta, skulle ni kunna svälta lite tystare… vi försöker faktiskt skapa lite ekonomisk tillväxt här borta. Det kan väl inte bli så mycket annat än bra?! Strömquist är briljant och jag vet ingen som är bättre på att servera aktuell samhällssatir.

Så mycket kul på gång!


Kommentarer

2 svar till ”Två teatrar jag vill se i höst”

  1. Låter som en intressant teaterhöst. 🙂

    1. Ja! Får se om jag hinner gå på allt..! Jag har en hel del annat inplanerat också.. 😮

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.