De nominerade är…

Nu börjar det dra ihop sig för Bokbloggarnas litteraturpris! Här om dagen avslöjades det vilka de nominerade är och det är inga mindre än:

En mörderska bland oss av Hannah Kent
Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson
En enda natt av Simona Ahrnstedt
Eleanor & Park av Rainbow Rowell
Röd som blod av Salla Simukka
Beckomberga: ode till min familj av Sara Stridsberg
Världens viktigaste kyss av David Levithan
Onanisterna av Patrik Lundberg
Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart
Liv till varje pris av Kristina Sandberg
Kanske ihop av Johanna Lindbäck

Jag gläds åt att Jag heter inte Miriam finns på listan. Den hör till de titlar som jag själv valde att nominera för någon månad sedan. Det är också den bok jag själv har röstat på! Jag misstänker faktiskt att det är just Jag heter inte Miriam som blir årets vinnare. Det är en riktig bestseller, så det finns stor chans att många har läst den. Dessutom är den otroligt bra och gripande.

Men vi får se vem det blir!

Vem hoppas du på? 🙂

Jag heter inte Miriam - Majgull Axelsson


Kommentarer

5 svar till ”De nominerade är…”

 1. […] Igår skrev jag om Bokbloggarnas litteraturpris, men det finns fler priser där det är på gång att utse en vinnare. Här om dagen blev det klart vilka böcker som har nominerats till Stora ljudbokspriset. Priset har, som jag redan har bloggat om, gjorts om till i år och det har varit fritt fram för vem som helst att rösta bland ett ganska stort antal titlar. Nu har de fem titlarna med flest röster valts ut och en jury kommer att utse vinnare bland dem. De nominerade är: […]

 2. Profilbild för
  Anonym

  ”Jag heter inte Miriam”, är en värdig vinnare. Den bästa jag läst i år.

  1. Håller med! Riktigt bra! 🙂

 3. Hoppsan, jag har faktiskt inte läst någon av de nominerade böckerna! Däremot finns många på min läs-önskelista, däribland ”Jag heter inte Miriam”. Får nog bli under 2015!

  1. Det har inte jag heller.. Det fina med bra böcker är dock att de fortfarande är läsvärda långt efter deras utgivningsår. 🙂
   Jag heter inte Miriam blir du nog inte besviken på! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.