Ännu fler nominerade…

Igår skrev jag om Bokbloggarnas litteraturpris, men det finns fler priser där det är på gång att utse en vinnare. Här om dagen blev det klart vilka böcker som har nominerats till Stora ljudbokspriset. Priset har, som jag redan har bloggat om, gjorts om till i år och det har varit fritt fram för vem som helst att rösta bland ett ganska stort antal titlar. Nu har de fem titlarna med flest röster valts ut och en jury kommer att utse vinnare bland dem. De nominerade är:

Skönlitteratur
Britt-Marie var här av Fredrik Backman med Marie Richardson
Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson med Katarina Ewerlöf
Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg med Helge Skoog
Vinteräpplen av Josefine Sundström med Viktoria Flodström
Att inte vilja se av Jan Guillou med Tomas Bolme

Barn & ungdom
Vad sa pappa Åberg? av Gunilla Bergström med Jonas Karlsson
Allegiant av Veronica Roth med Viktor Åkerblom & Callin Öhrvall Delmar
Nidstången av Ingela Korsell & Åsa Larsson med Morgan Alling
Född fenomenal av Josephine Bornebusch med Josephine Bornebusch
En bedragare på hotellet av Johan Unenge & Måns Gahrton med Katarina Ewerlöf

Deckare
Besökaren av Dag Öhrlund med Stefan Sauk
Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen med Stefan Sauk
Stalker av Lars Kepler med Jonas Malmsjö
Märkta för livet av Emelie Schepp med Katarina Ewerlöf
Visning pågår av Sofie Sarenbrant med Katarina Ewerlöf

Jag kan inte undgå att lägga märke till att Katarina Ewerlöf har läst in 4 av titlarna! Det tycker jag gör henne till en vinnare. På ett sätt.

Vad gäller böckerna så har jag bara läst en av dem… Och den lyssnade jag inte på som ljudbok. Här har jag alltså ingen känsla alls för vem som kommer att vinna…


Kommentarer

3 svar till ”Ännu fler nominerade…”

  1. […] av ett måste i en sådan här lista. Tidigare i år blev det nästan utklassningsvarning när nomineringarna till Stora ljudbokspriset tillkännagavs. Ewerlöf hade läst in 4 av de 12 nominerande titlarna (och 1 av de 3 vinnarna). Jag hör […]

  2. Jag har varken läst eller lyssnat på någon av dessa böcker. Men jag tycker att Katarina Ewerlöf är en fenomenal uppläsare, så jag är inte förvånad över att hennes inspelningar har så många nomineringar!

    1. Tycker också att hon är kanonbra! Jag har bl.a. lyssnat på Unni Drougges Bluffen, som Katarina Ewerlöf har läst in. Läser gärna fler böcker med henne som uppläsare!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.