Har SvD inspirerats av mig?

Skojar bara! Det är klart att Svenska dagbladets kulturredaktion inte bryr sig om min blogg. Jag såg dock att de, liksom jag, låter läsarna rösta om böckerna de ska recensera. Hehe. De väljer ut ett antal nyutkomna titlar och sedan får läsarnas röster vägleda vilka böcker som blir recenserade. Projekt har tydligen fått en del kritik, men SvD har försvarat sig med att de fortfarande tar sin roll på allvar och att de tycker att det är intressant att ta del av läsarna synpunkter om att t.ex. skriva mer om nyutkomna klassiker och bilderböcker. Och det låter väl rimligt… Antalet kultursidor är begränsade och även om man tar sina kunskaper på allvar och är intresserad av seriös litteraturkritik så vore det väl puckat att inte bry sig om vad läsarna vill ha.

Själv har jag en omröstning för att… ja, jag vet faktiskt inte. Det är i alla fall inte för att jag tänker att andra vill läsa mina åsikter om de framröstade böckerna. Snarare tänker jag att mina läsare är bra på att rekommendera böcker att läsa.  Jag hade någon slags idé om att slumpa fram böcker att läsa, för att på så sätt ta tag i alla mina hyllvärmare, men det blev lite tråkigt att enbart gå på slump. Tycker faktiskt det är kul att låta andra avgöra lite också. Hittills har ni hjälpt mig att läsa hyllvärmare som Berättelsen om Pi, Flickan med de röda skorna och Att föda ett barn (som jag håller på med nu). Och nu verkar det som att det blir Ensam i Berlin härnäst. Det är en tegelsten, så det blir kanske inte så många fler omröstningar i år… 😉

[poll id=”7″]


Kommentarer

2 svar till ”Har SvD inspirerats av mig?”

  1. Hyllvärmare är en skatt 🙂

    1. Ja, en riktig lyx, faktiskt! 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.