Tre frågor om läsning

Tre frågor:

1. Hur många böcker har du igång samtidigt?
2. Hur många outlästa böcker har du hemma?
3. Hur väljer du ut vad du ska läsa härnäst?

Jag har insett att jag har betydligt många fler outlästa böcker än vad jag trott… Det är inga sjuka mängder (med bokbloggarmått mätt, såklart ;)), men börjar närma sig 100… Ca en tredjedel är e-böcker, som ligger och gömmer sig i min platta så att man lätt glömmer bort att de finns. Och tyvärr är det vissa titlar som liksom alltid hamnar längre bak i kön. Jag prioriterar att läsa bokcirkelböcker och bibliotekslån framför andra och sedan kommer t.ex. recensionsexemplar (tar dock ej emot sådana längre, normalt sett, främst för att jag inte hinner läsa). Jag har insett att jag måste byta strategi. Bokcirkelböcker och lån som snart måste tillbaka får gå före, men i övrigt kommer jag slumpa fram böcker framöver.

Jag har också insett att det trots allt är lite bökigt att ha runt 6 böcker igång samtidigt. Mest för att jag typ aldrig är hemma. Det finns böcker som jag sällan har chansen att läsa eftersom jag så sällan har dem med mig.

Nu kommer jag försöka minska ned till att bara ha 1-2 böcker igång samt 1 ljudbok och 1 e-bok i mobilen. Får se vad det här kommer leda till… Tro inte att det finns böcker här hemma som jag inte vill läsa, men ni vet: har man t.ex. Nyckeln eller en bok av Joyce Carol Oates hemma så läser man ju såklart dem före någon pocket som har stått i hyllan i typ fem års tid. Nu tror jag att det kommer att bli en ganska frisk och bra blandning i läsningen.

Just nu läser jag:
Kärlek, vänskap, hat – Alice Munro (bokcirkelbok)
Brinnande livet – Alice Munro (inbunden bok som jag varit peppad på att läsa sedan jag fick den i november)
Varför håller man på? – Fredrik Sjöberg (essäer jag haft i hyllan i typ tusen år. Slumpade faktiskt fram den här om veckan ;))
Delhis vackraste händer – Mikael Bergstrand (e-bok i mobilen. Fram till nyss hade jag den i plattan, men lånet gick ut, så jag tog den i mobilen nu för att kunna läsa ut den… Den är ”typ en bokcirkelbok” eftersom vi tog upp den i jobbets bokklubb, men vi brukar liksom inte diskutera böckerna så jag behöver egentligen inte läsa den, eller vad man ska säga)
MemoRandom – Anders de la Motte (ljudbok)
Kanada – Richard Ford (e-bok i mobilen)

Böcker(jättedålig idé att fota böcker i ett fönster, men det kändes så roligt att det för en gångs skull är.. sol!)


Kommentarer

6 svar till ”Tre frågor om läsning”

  1. […] en längre tid har jag haft som idé att läsa ut de böcker som jag har hemma. Jag har ju en gång köpt varje bok med en tanke om att läsa dem, men sedan har det inte blivit […]

  2. […] en ny bok (inte till bokcirkeln alltså, utan till mig). Som jag tidigare har sagt så tänkte jag slumpa fram böcker framöver (så att de riktiga hyllvärmarna ska bli lästa någon gång), men jag tänkte att ni […]

  3. Antalet olästa böcker i min bokhylla är alldeles för stort. Men ändå kan jag inte sluta få med mig böcker hem från till exempel loppisar eller så. Får en hel del recex nu också, såna som jag vill läsa. Dessa prioriterar jag före andra böcker. Det är nog tur att jag inte använder mig av biblioteket än för då hade nog antalet varit ännu större.

    1. De outlästa böckerna tenderar att aldrig bli färre alltså..! Jag har för övrigt några biblioteksböcker som jag lånade första gången 2010… Men tids nog kommer jag väl läsa ut de också.. 😉

  4. Jag känner också att man har lite för många böcker igång samtidigt. Det känns som inget blir färdigläst på det viset. Just nu har jag en roman, en e-bok och en novellsamling igång. Olästa böcker i min hylla är nog 200+

    1. Jag känner igen den där känslan av att man aldrig får något utläst! Samtidigt blir det som en ketchupeffekt när typ 5 böcker blir klara samtidigt.. Får se hur många jag läser ut den här månaden. Hittills är det 1… 😉

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.