Nya noveller av Murakami

När jag skrev om vårens böcker så missade jag bok som jag faktiskt ser fram emot väldigt mycket: Män utan kvinnor av Haruki Murakami. Jag gillar noveller och jag gillar Murakami. Vad kan gå fel? Jo, att man läser för mycket Murakami på raken, för då lessnar man, har jag märkt. Nu har det gått lång tid sedan min senaste Murakami, så det börjar nog bli dags för en ny! Otroligt tjusig framsida, för övrigt. Den anspelar lite på Kafkas Förvandlingen, som enligt baksidestexten verkar vävas in lite i en av novellerna.

En skådespelare anställer en chaufför och anförtror henne sina innersta hemligheter. En man har blivit lämnad av sin hustru och öppnar en bar som blir hemsökt av något okänt. Maken till en tidigare kärlek ringer efter midnatt och låter meddela tråkiga nyheter. En man vaknar en dag och inser att han gått igenom en metamorfos och förvandlats till Gregor Samsa, huvudpersonen i Franz Kafkas Förvandlingen.

Män utan kvinnor - Haruki Murakami


Kommentarer

2 svar till ”Nya noveller av Murakami”

  1. Profilbild för
    Anonym

    Den ser jag fram mot. Murakami är ju min favorit.

    1. Ja, själv har jag ju inte läst så många av hans böcker, egentligen, men det jag har läst har jag tyckt har varit himla bra. Särskilt Fågeln som vrider upp världen. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.