Instagramvänlig frukost + bokcirkel

Igår träffades bokcirkeln Picket & pocket (åtminstone 4 av oss) och åt hotellfrukost! Finns det någon bättre guldkant i tillvaron än frukostbufféer?! Jag åt tyvärr upp precis allt på tallriken innan jag hann ta en Instagramvänlig bild… Men ni kan säkert föreställa er. 😉 Jag måste ge lite extra plus till Scandic Plaza här i Umeå som hade så bra uppmärkt vad som var glutenfritt och hade flera olika sorters glutenfritt bröd, skorpor, knäcke m.m. De hade till och med glutenfria småkakor! Det är oftast helt problemfritt att vara glutenintolerant så länge man äter mat hos sig själv eller hos andra, men kunskapens om gluten är i allmänhet 0 på svenska restauranger och caféer, så det kan vara lite av en skräckupplevelse att äta ute, tycker jag… Jag blir alltid lite extra glad när folk som jobbar med mat faktiskt verkar ha koll på gluten..!

Bokcirklandet då? Jodå, vi diskuterade Kapten Nemos bibliotek, som jag bloggade om för ett tag sedan. Det var uppenbarligen inte en bok som hade satt sig i minnet, för jag tyckte det var väldigt svårt att diskutera den och vad som faktiskt händer i den… Obs: spoilervarning på följande mening. En diskussion uppstod t.ex. kring huruvida Johannes dör i boken eller inte. Jag har ingen aning!

Jag behöver nog sluta lyssna på bokcirkelböcker som ljudböcker. Jag tycker inte att innehållet fastnar lika bra när jag lyssnar som när jag läser… Till nästa gång läser vi Klingsor. Jag har redan lagt den i bokhyllan i Storytel, så att jag kan lyssna på den framöver. Nobelprisprojektet tipsade också om att den finns som Radioföljetong. Men jag kanske borde låna den som pappersbok istället, som sagt…

Klingsor

 


Kommentarer

8 svar till ”Instagramvänlig frukost + bokcirkel”

 1. Lyssnar på den nu på SR. Ibland får jag Bamse-uppläsnings-vibbar av hans röst, men annars lyckas jag hålla mig både vaken och hänga med i handlingen. (Fröjd!) Fast jag lyssnar iofs på varje avsnitt två gånger, för att jag missar saker när antingen barnet eller jag pratar…

  1. Bamsevibbar.. Det kan jag nog behöva just nu. Är SÅ stressad. 😮 😮

 2. Profilbild för
  Anonym

  Vad härligt med hotellfrukost. Och att det fanns så mycket glutenfritt! Synd att du inte hann fota härligheten.

  1. Ja, det var riktigt nice! Jag är inte så bra på att instagramma saker.. Får försöka bättra mig!

 3. Frukostbuffé är mumsmums! Älskar det! Mycket bra idé att bokcirkla på hotell vid frukosttid.

  1. Ja, det är verkligen en höjdare! Både med och utan bokcirkel till. 🙂 Och tur att man kan ta del av det även fast man faktiskt inte bor på hotell. 🙂

 4. Vad mysigt med bokklubbsfrukost!! Bra idé!

  1. Ja, det var verkligen en höjdare! Fler bokcirklar borde testa detta! 😀

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.