Bokrea! Tips och mina egna fynd

I onsdags kom jag på att det var länge sedan jag var hos tandläkaren, så jag ringde min tandläkare och fick, märkligt nog, en tid samma dag. Helt oväntat slutade jag alltså tidigare i onsdags (fick ta igen det jobbet på kvällen sedan, men…).

En bieffekt blev att jag tittade in på Akademibokhandeln för lite bokreashopping. När jag ändå var ”ledig” och på stan, alltså. Jag kommer inte ens ihåg när jag handlade i en fysisk bokhandel senast. Det måste ha varit flera år sedan. Jag är en sådan som gärna lånar böcker på bibblan och så har jag på något sätt lyckats bunkra upp med en massa olästa böcker här hemma, så det finns verkligen, verkligen, verkligen inget reellt behov att köpa nytt. Och vill jag köpa nytt så brukar jag snåla till det och handla på nätet.

Så är det med det! Men nu blev det alltså storshopping. Hehe. Vet inte ens hur de ska få plats i hyllan!!

Bokreaböcker 2015

Jag orkade uppenbarligen inte slita av prislapparna innan jag brände av en suddig bild med min mobilkamera. Den som har lust kan alltså räkna ihop precis hur mycket pengar jag uppenbarligen har möjlighet att lägga ut på böcker bara sådär (eller inte, bilden är ju suddig, som de blir när man fotar i mörker…). Jag hade dock ett presentkort den här gången, ifall någon vill veta.

Jag är superglad över att ha två nya Hjalmar Söderberg och Patrick Modiano att läsa framöver. Och så är det en nyöversättning av Stolthet och fördom som skymtar i övre, högra hörnet. Den är så himla fin, med mjukt omslag och ett bokmärkessnöre (är det ett ord?). Jag kanske köper Övertalning i samma serie framöver…  Den fanns nämligen också på rea. Diktsamlingen är lite av en chansning! Jag försöker lära mig poesi.

Vill ni ha några reatips så skymtade jag Engelsforstrilogin, Americanah och Egenmäktigt förfarande på rea. De är så bra, så bra, så bra. Det fanns även en loggbok av Malmsten (minns inte exakt vilken nu, men de är extremt läsvärda allihop, så spana gärna in den!), en massa titlar av Alice Munro och bland alla möjliga och omöjliga kokböcker så såg jag Vegetariska kokboken (den grönrutiga, om ni vet?) i senaste utgåvan.


Kommentarer

11 svar till ”Bokrea! Tips och mina egna fynd”

 1. […] ljög inte när jag sa att jag inte visste hur mina bokreafynd skulle få plats i hyllan. De fick nämligen inte plats! Det gick bara inte att pressa ner en enda bok […]

 2. Jag funderade på att köpa De yttre boulevarderna eftersom jag läste och tyckte om De dunkla butikernas gata, men det blev inget inköp. Inte än i alla fall! 🙂

  1. Själv har jag bara läst Lilla smycket än så länge. 🙂
   Om inte annat får du låna fler Modiano på bibblan sen. Känns som en läsvärd författare!

 3. Profilbild för
  Anonym

  Jag har inte varit på bokrean ännu, ovanligt när det gäller mig. Men jag har en rejäl hög med olästa böcker redan. Men det kommer nog att bli några nya framöver i alla fall.

  1. Du hinner nog!
   Jag har också en och annan oläst bok.. Hehe. Men det är en härlig lyx att ha lite att välja på! 🙂

 4. Fina köp! Jag är sugen på den fina Jane Austin boken, klämde på den men tog den inte, kanske den får följa med hem efter helgens eventuella bokaffärstripp 🙂

  1. Tack!
   Tycker verkligen om de här ”mjuka” böckerna. De känns lite lyxigare än pocket, men är ändå lätta och sköna att hålla i. 🙂 Blev det något köp till slut?

   1. Tog mig inte till någon bokaffär i helgen, hade för mycket annat…. Men i veckan blir det en tur på lunchen så då kanske Austin får följa med hem 🙂

    1. Låter bra! 🙂

 5. Jag var sugen på att köpa någon av Modianos böcker men avstod till slut efter mycket om och men.

  1. Man kan inte köpa allt, inte ens om de är på rea! 🙂 De finns ju säkert på bibblan sedan, om du blir sugen på att läsa dem ändå. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.