Fler priser till Jag heter inte Miriam

Igår delades Stora ljudbokspriset ut på en gala (jag var inte där ;)). Priset i skönlitteraturklassen gick till en av mina favoritböcker från förra året: Jag heter inte Miriam. Det känns som att jag har tjatat om den huuur mycket som helst, men, fortfarande: det är en gripande, välskriven och viktig bok om förintelsen och antiziganism. Hur ljudboken är vet jag inte, för själv läste jag pappersboken, men uppläsaren är Katarina Ewerlöf och hon brukar ju vara bra!

Vinnare i deckarklassen är Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen och vinnare i barn & ungdomsklassen är Vad sa pappa Åberg av Gunilla Bergström. Får se om Gerhardsens deckare får åka in i min bokhylla i Storytelappen framöver. Jag tror tyvärr inte det. Jag är lite mätt på deckare, faktiskt.

Jag heter inte Miriam - Majgull Axelsson


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.