Mio, min Mio vinner Litto

Har ni följt LitteraturMagazinets Litto? De har ju haft en tävling, som löpt parallellt med ”Mello” (Melodifestivalen, allså) och i flera deltävlingar har läsare fått rösta bland olika böcker. Nu i helgen presenterades resultatet från finalomgången och vinnaren blev barnboksklassikern Mio, min Mio – en mycket bra bok, om ni frågar mig! Och vad som säkert är rätt vinnande i sådana här tävlingar, så är det också en bok som ”alla” har läst. Hehe.

Av Astrid Lindgrens böcker så tror jag faktiskt att jag håller Mio, min Mio för hennes bästa. Den har också väldigt tydliga, sorgliga stråk, vilket jag tycker är väldigt fint. Barnböcker behöver ju inte vara alltigenom naiva och gulliga, liksom. Jag tycker om hur Lindgren vågar ta upp svåra ämnen. I Mio, min Mio är det rätt hjärtskärande redan från början, åtminstone för oss vuxna, som kanske kan fråga oss vad som som egentligen händer när Bosse dras iväg till Landet i fjärran och förvandlas till Mio. I bokens början sitter Bosse ensam i Tegnérlunden och drömmer sig bort från en verklighet med fosterföräldrar som mest tycker att han är ett besvär. Sedan följer en spännande, klassisk saga.

Ja, ni vet ju säkert. Och har ni glömt, läs om! Mio, min Mio funkar väldigt bra för omläsningar.

Mio, min Mio - Astrid Lindgren


Kommentarer

4 svar till ”Mio, min Mio vinner Litto”

 1. Profilbild för
  Anonym

  Jag har faktiskt inte läst den. Jag tror att det är dax nu.

  1. Ja, det känns som en modern klassiker som man måste läsa!

 2. Helt rätt bok att vinna. Mio min Mio var och är min favoritbok av Astrid Lindgren.
  Psst, fin bakgund du har på bloggen.

  1. Håller med om att det är en värdig vinnare! 🙂
   Tack för komplimangen om bakgrunden. 🙂 Har tyvärr inte gjort den själv, men blev glad när jag hittade den och kunde använda den på bloggen. En bakgrund med rosa läsfåtöljer känns rätt. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.