Fina illustrationer och klassisk musik – bra kombo!

I slutet av oktober kommer en ny bilderbok av Ilon Wikland, som kanske mest är känd för alla sina illustrationer till Astrid Lindgrens verk. Hon är illustratören som har illustrerat t.ex. Mio, min Mio och Bröderna Lejonhjärta. Men nu är hon alltså aktuell med något helt annat: illustrationer till berättelsen om Peter och vargen, Sergej Prokofjevs musiksaga. Med boken medföljer en CD med en inspelning av Kungliga filharmoniska orkestern samt berättelsen berättad av Mark Levengood. Jag tycker det låter helt underbart! Inte för att jag har något barn, men om jag hade ett så skulle jag börja i tid med att försöka väcka ett intresse för klassisk musik. Hehe. Det här låter onekligen som en bra inkörsport.

Peter och vargen - Ilon Wikland


Kommentarer

2 svar till ”Fina illustrationer och klassisk musik – bra kombo!”

  1. Svar ang att läsa böcker som andra rekommenderar:
    Ja, precis. Samtidigt så är det ju alltid en risk som man tar, både när man rekommenderar en bok och om man läser någonting som andra har rekommenderat. Men självklart så vill man inte totalsågat en bok som man vet att någon annan gillar!

    1. Nej, precis. Det är så personligt det där med böcker.. En del böcker är ju verkligen en upplevelse att läsa och något som berör en starkt på ett personligt plan. Då blir det jättekonstigt om någon annan avskyr den boken.. Det är nästan som personen avskyr en del av mig! 😮

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.