Nostalgitorsdag: Den tatuerade flickan

Som många vet så hör Joyce Carol Oates till mina absoluta favoritförfattare. Jag tycker hon skriver så himla bra, fint och insiktsfullt om kvinnor i olika utsatta situationer. En av mina absoluta favoriter bland Oates böcker är Den tatuerade flickan, som jag tänkte plocka fram i veckans Nostalgitorsdag. Boken handlar om författaren Joshua Seigl som behöver en assistent och som helt oväntat anställer en ”obildad”, ”enkel” flicka: Alma. Hans behov av assistans blir allt större eftersom han drabbats av en neurologisk sjukdom. Alma, å sin sida, är en totalt trasig kvinna som, påhejad av sin ”älskare”, får för sig att hata Joshua och att döda honom. Väldigt berörande och tänkvärd bok! Här är ingenting svart eller vitt och alla är sårbara på sitt sätt.

Här kan du hitta mitt inlägg från 2007.

Nostalgitorsdag - Den tatuerade flickan