Det här är hjärtat av Bodil Malmsten

Bortskämd med fin namnsdagspresent

Den 13:e maj hade jag namnsdag (Linnea) och mina föräldrar skämde bort mig med den här fina:

Det här är hjärtat

Jag älskar verkligen Bodil Malmstens böcker. Ingen skriver med en sådan precision som hon. Det här är hennes första dikt på 20 år och den här gången skriver hon om hjärtat, sorg och att förlora någon. Jag är inte så van vid att läsa poesi, men jag kan inte tänka mig annat än att jag kommer att älska denna. Faktiskt.

Och vilken framsida! Jag tycker att den är en riktig fullträff i all sin enkelhet. Typsnittet, färgen och linjerna ger helt rätt känsla.

Vitsippor förresten. Finns de ens i Västerbotten? Jag tror aldrig jag har sett några? Och det är faktiskt riktigt sorgligt, för näst efter blåsippor är de nog min favoritblomma. De här är alltså från Uppland från en vecka sedan. Nu har de väl kanske blommat ut i hela Uppland. Och här i Umeå har snön knappt smält i elljusspåren. 😉 Eller jo, det har den väl, men våren brukar faktiskt inte vara så imponerande här uppe…


Kommentarer

9 svar till ”Bortskämd med fin namnsdagspresent”

 1. Profilbild för
  Anonym

  Visst är vitsippor vackra.

  1. Ja, ett riktigt härligt vårtecken! 🙂

 2. Grattis! Jag har läst och älskade det här är hjärtat. Har den på nattduksbordet och bläddrar lite i ibland….

  1. Härligt! 🙂 Hoppas att jag tycker lika mycket om den. 🙂

 3. du har rätt, vitsippan sällsynt ovanför Hälsingland.

 4. Grattis! Jag fick köpa boken själv…

  1. Vitsippor finns i hela landet, växer i lövskog innan löven börjar skugga: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/ranuncula/anemo/anemnem.html

   1. Aha. Ja, här är i Västerbotten är vi inte bortskämda med mycket lövskog. 🙂 Det kanske förklarar varför jag aldrig har sett några vitsippor här uppe. 🙂

  2. Det går ju bra det med.. 🙂 Gillade du den? 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.