Det här är hjärtat av Bodil Malmsten

Bortskämd med fin namnsdagspresent

Den 13:e maj hade jag namnsdag (Linnea) och mina föräldrar skämde bort mig med den här fina:

Det här är hjärtat

Jag älskar verkligen Bodil Malmstens böcker. Ingen skriver med en sådan precision som hon. Det här är hennes första dikt på 20 år och den här gången skriver hon om hjärtat, sorg och att förlora någon. Jag är inte så van vid att läsa poesi, men jag kan inte tänka mig annat än att jag kommer att älska denna. Faktiskt.

Och vilken framsida! Jag tycker att den är en riktig fullträff i all sin enkelhet. Typsnittet, färgen och linjerna ger helt rätt känsla.

Vitsippor förresten. Finns de ens i Västerbotten? Jag tror aldrig jag har sett några? Och det är faktiskt riktigt sorgligt, för näst efter blåsippor är de nog min favoritblomma. De här är alltså från Uppland från en vecka sedan. Nu har de väl kanske blommat ut i hela Uppland. Och här i Umeå har snön knappt smält i elljusspåren. 😉 Eller jo, det har den väl, men våren brukar faktiskt inte vara så imponerande här uppe…


Publicerat

i

av

Kommentarer

9 svar till ”Bortskämd med fin namnsdagspresent”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Grattis! Jag fick köpa boken själv…

  1. Profilbild för Hanneles bokparadis

   Vitsippor finns i hela landet, växer i lövskog innan löven börjar skugga: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/ranuncula/anemo/anemnem.html

   1. Profilbild för Linnea

    Aha. Ja, här är i Västerbotten är vi inte bortskämda med mycket lövskog. 🙂 Det kanske förklarar varför jag aldrig har sett några vitsippor här uppe. 🙂

  2. Profilbild för Linnea

   Det går ju bra det med.. 🙂 Gillade du den? 🙂

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  du har rätt, vitsippan sällsynt ovanför Hälsingland.

 3. Profilbild för Sofia

  Grattis! Jag har läst och älskade det här är hjärtat. Har den på nattduksbordet och bläddrar lite i ibland….

  1. Profilbild för Linnea

   Härligt! 🙂 Hoppas att jag tycker lika mycket om den. 🙂

 4. Profilbild för
  Anonym

  Visst är vitsippor vackra.

  1. Profilbild för Linnea

   Ja, ett riktigt härligt vårtecken! 🙂

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: