Kristin Lavransdotter av Sigrid Undset

De påbörjade böckerna

Min läsning alltså… Jag var ju så peppad på att låna en massa böcker och läsa böcker som jag längtat extra mycket efter den senaste tiden. Jag köade en massa böcker på bibblan och plötsligt började de trilla in, med en kö efter mig, vilket innebär att man måste lämna tillbaka dem. Mina lån kan mycket väl sträcka sig över 3 år eller mer, så för mig är det lite chockerande att behöva hasta igenom en bok på typ 4 veckor, eller vad man nu har på sig. Läsaläsaläsaläsaläsa. Jag älskar att läsaläsaläsaläsaläsa, så det är lugnt. Det är bara det att de redan påbörjade böckerna har hamnat lite vid sidan av.

Wicked köpte jag i NYC för ett år sedan, mest för att jag tycker att den är fin, men också för att jag älskar Trollkarlen från Oz och det här är en fanfiction som utspelar sig i Oz. Det finns två problem: 1) boken är för stor för att man ska kunna hålla i den och 2) den är på engelska och jag hatar engelska. Jag har läst i den boken till och från sedan innan semestern, men jag kommer aldrig riktigt någon vart.

Wicked

Nattvakten av Sarah Waters är en annan påbörjad bok. Jag har läst Främlingen i huset av samma författare och jag gillade den faktiskt så mycket att jag kände att jag ville läsa något mer av henne. När Nattvakten fanns på (e-)bokrea så slog jag till. Och ja, det är väl inget fel på den här boken, men läsningen har kantats av trubbel. Min e-bokläsare har nämligen börjat prata om att gå i pension. Varannan gång när jag plockar upp min fina, fina Cybook Opus så är batteriet slut och då måste man 1) ladda batteriet i tusen år och 2) öppna upp plattan och dra ut en sladd och sätta tillbaka den för att göra en brutal återställning. I den här processen brukar plattan ha tappat bokmärket. Och jag minns ju aaaaldrig var jag var innan återställningen. Det finns passager i Nattvakten som jag har läst 3 gånger, men underligt nog har det inte hjälpt mig att komma in i berättelsen. Jag kan inte redogöra för vad den handlar om. Jag tycker faktiskt att den här boken är rätt seg.

Nattvakten på ett tåg

Kristin Lavransdotter är ytterligare en bok som blivit liggande förvånansvärt länge. Det här är typ tre böcker i en och jag fick för mig att läsa den som e-bok på min mobil + surfplatta med en app för strömmande böcker. Jag har stor erfarenhet av att läsa e-böcker på det här sättet och det funkar fint. Lästiden med dessa enheter brukar dock utgöras av några korta minuter i taget, t.ex. att jag tar upp mobilen medan jag micrar min lunchlåda.. Och eftersom min telefon är gammal och boken är våldslång så tar den tvåtusen år att ladda in när jag vill läsa. Jag hinner liksom aldrig börja läsa innan det är dags att stoppa ner mobilen igen. Och förresten kommer jag inte in i berättelsen.

Kristin Lavransdotter

Jag får se när/om de här blir utlästa… Till slut når man en punkt när det börjar bli rimligt att börja om från början med en läsning för att man har glömt vad boken handlade om… 😮


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.