2015: året då jag blev doktor, skaffade en julgran och sånt

Först och främst vill jag passa på att önska alla läsare ett gott nytt år! På min blogg innebär nyår också att det är dags att summera ett och annat. De kommande dagarna kommer lite lässtatistik och årsbästalistor, men idag tänkte jag faktiskt summera mitt 2015 i lite korta återblickar. Trots försök att fatta mig kort så blev det långt. År är långa, trots att det inte känns så.

Januari inleddes med en oväntat lång julledighet. Jag såg också en massa schysta filmer på bio, t.ex. Birdman (<3 <3 <3) och Trevligt folk, som fick mig att fälla en tår. Och så firade jag födelsedag med traditionsenligt tårtkalas.

Januari

Födelsedagstårta!

I februari uppstod en större stress, p.g.a. två ofärdiga manus och en ej speciellt påbörjad avhandling. Jag jobbade och jobbade och jobbade. En stressig helg tog jag ledigt p.g.a. besök från barndomsvän. Vi studerade konst, spelade spel och kollade på Mello. I slutet av månaden impulsshoppade jag två par glasögon, gick till tandläkaren och gick till läkaren. Jag klarade besiktningen! 😉

Februari

Minisemlor. Fula, men det är så det brukar bli när man bakar glutenfritt. Hehe.

I mars skickade jag ifrån mig manus och avhandlingsgrejs till mina handledare och pustade ut ett tag. Jag och min partner gick helt impulsivt på en lägenhetsvisning för att kolla om mina ködagar räckte och om det var tjusig utsikt från balkongen. Det gjorde de och det var det. I slutet av månaden var det festivaldags och jag såg bl.a. Hello Saferide. En opera klämde jag in också (Figaros bröllop).

Mars

Mjukt ljus en kväll i nya lägenheten.

I april blev det äntligen påsk med påskfirande. Jag började springa igen, mil efter mil. Det blev klassåterträff kalas med mina bästa kompisar från studietiden, men i övrigt jobbade jag mest. Två vänner levererade 25 flyttkartonger vid min dörr och de blev stående hela månaden, ofyllda. Jag bara jobbade, jobbade, jobbade. Jag hade inte tid med böcker, film, städning eller att bete mig som folk. Jag missade till och med en balettlektion!! Min avhandling skickades så småningom till tryckeriet och jag tog ledigt över Valborg. Jag hann med lite nycirkus också.

April

Mina nya springskor!

I maj spikade jag min avhandling. Fast den traditionella spikningen, där man faktiskt slår i en spik, struntade jag i. Det visade sig sedan att min handledare spikat upp min avhandling i fikarummet, vilket var rart. Jag flyttade och tack vare gulliga vänner gick flytten himla snabbt. Att packa upp tog däremot sin tid… Jag sprang Blodomloppet, ett lopp jag hade laddat för genom att vara sjuk två veckor innan och inte kunna springa en meter… Knappa 50 min tog det att ta sig i mål och då gick benen inte längre att röra p.g.a. en stelhet jag aldrig upplevt förut och aldrig vill uppleva igen. Det tog omkring 5 dagar att återhämta sig.

Maj

Spikning!

I juni skaffade jag mig en till examen: teknologie doktorsexamen. Att få besked om godkänt/icke godkänt tog typ tusen år, men sedan blev det glad stämning. Jag firade med tårtor av alla de slag och kände mig extremt ledig hela långhelgen. Jag packade upp den sista flyttkartongen, firade midsommar och föreställde mig att sommaren snart skulle börja. Midsommar var faktiskt oerhört solig och mysig. Men nej. Inget sommarväder. Ett par dagar efter midsommarafton kom min sambos lilla systerson till världen.

Juni

Den junidag då det var lite sol.

I juli tog jag semester. Den längsta sommarsemester jag har tagit! Det tajmade tyvärr inte så mycket sommarväder… Men glad var jag ändå! Jag var på cykelutflykt längs ume älvdal, pysslade i lägenheten, var på jordens dansfest där jag dansade i 5 h till de bästa danshitsen tillsammans med några av mina mina mest dansanta vänner (<3 <3 <3), besökte Stockholm, där höjdpunkten var att gå på Sjöhistoriska muséet och gå in på fyrskeppet Finngrundet. Sedan åkte jag till mina föräldrar. Det gjordes utflykter, träffades släkt, klappades på katter och lästes någon enstaka bok. Det minigolfades och vilades och röjdes lite på vinden. Sedan fick jag besök i Umeå av en massa släkt under några mysiga dagar när solen faktiskt mestadels tittade fram.

Juli

På Finngrundet!

I augusti gick jag tillbaka till jobbet. Den här månaden kom sommaren, äntligen! Vi var på kräftskiva i stugan under en helt fantastiskt solig och härlig helg. Vi kom dessutom hem med flera liter blåbär och vildhallon, men tyvärr inte en endaste kantarell. En annan sommarhelg åkte jag till några av mina kompisar från studietiden för att hälsa på i deras nya, fina hem. Synd bara att villan inte ligger i ume. 🙁 🙁 Det var en sådan värmebölja den helgen att jag badade; något jag inte direkt gjort ofta under juni och juli…

Augusti

Bada fötterna i 16-gradigt vatten… 😉

I september sprang jag umemilen och trodde att jag skulle ta ett nytt personbästa med flera minuter bättre tid. Jag putsade dock bara några sekunder. Glad var jag ändå! Min sambo fyllde 30, vilket firades i cirka tre dagar, trots att han har sagt sig inte vilja fira sin födelsedag alls.. Under en hektisk helg avverkades också ett besök hos min sambos syster med familj, min egen familj samt en blixtvisit till Stockholm, där min sambo sprang Lindingöloppet. Det kändes som att jag fick bära honom hem. Jag kommer aldrig springa Lindingöloppet, tror jag. Och då är det ändå många som har försökt övertala mig.

Löpning

Förväntansfull inför min nya persning. 😉

I oktober såg jag en nycirkusföreställning i köksmiljö och en fantastiskt fin och superobehaglig uppsättning av Rigoletto. Dessutom gick jag på en mycket fin konsert med Tallest man on earth i en fullsatt konsertlokal. Kön in ringlade sig över flera kvarter. Det provades vin, sågs bio och under allhelgonahelgen hälsade jag på hos mina föräldrar. Jag lyckades också klämma in en tjänsteresa till Göteborg. Hur jag en gång i tiden orkade ta det så kallade fakirflyget typ varje vecka känns idag som en gåta. En av de första grejerna jag gjorde innan mötet var att sova i över en timme. Helt slut.

September

Ett stycke höst under en springtur i Gbg (i Umeå var hösten borta sedan länge vid det laget…).

I november avlöste det ena kalaset av det andra. En kollega fyllde 50 och firade med en supermysig pubkväll med mycket musik. Två av mina vänner bestämde sig för att installera sig i en tjusig tvåa och att bjuda in till kalas med efterföljande kafferep (med finservis och silverskedar). Sedan var det dags för disputationsfest för en av mina vänner från studietiden. Vi gjorde ett fotoalbum som present och jag dog pinsamhets- och nostalgidöden över att gå igenom alla knasiga, härliga, fula och hjärtknipande bilder från studieåren. Sedan kom en dansig gammal studiekompis till stan och vi startade ett dansgolv på ett uteställe. Vi hade så roligt att det uppenbarligen provocerade folk, men det är ett annat inlägg. 😉 Under månaden skaffade vi mitt livs första egna julgran. Att ha plats för en julgran! Ni förstår inte lyckan. 16 nov var den redan uppställd och hade klappar under sig (jag skojar inte). Det här var också månaden för det traditionella pepparkaksbaket. Jippi. De mer otåliga i sällskapet fördrev dock tiden med att bränna myrra och rökelse medan andra bakade.

November

Gluten- och mjölkfri pepparkaka! ;D

I december bakade jag osunt mycket julgodis, som jag bjöd bort till glöggdrickande vänner. Vid två tillfällen trugade jag bort godis och fick ändå två glasslådor över att ta med till mina föräldrar över julen. Vi hade en episkt rolig julfest på jobbet. En del av oss avslutade den med att leka lekar, vilket urartade till mänskliga pyramider och spring. Och nu när jag skriver detta är en julhelg och julledighet snart till ända. Jag har träffat många av mina väldigt många släktingar, ätit julmat, gett och fått klappar. Mycket härligt. <3 Idag pyntar och preppar jag förmodligen inför kvällens nyårsfest med vänner. Jag hoppas på en rolig och härlig kväll. Och detsamma hoppas jag på för er.

December

Den dag då det var snö. Den dagen.


Kommentarer

8 svar till ”2015: året då jag blev doktor, skaffade en julgran och sånt”

 1. Tack för en trevlig årsammanfattning. Önskar dig gott nytt 2016.

  1. Tack! Kul att du gillade! 🙂 Gott nytt år! 🙂

 2. Vad mycket roligt som hänt i ditt liv under 2015! Hoppas du får ett lika fint 2016. Gott nytt år!

  1. Ja, det har varit mycket på gång 2015.. Tack detsamma! Gott nytt år! 🙂

 3. Profilbild för Lisa Jansson
  Lisa Jansson

  Vilket händelserikt år! Roliga saker. Gott Nytt År, hoppas 2016 blir lika härligt för er.

  1. Ja, det har hänt mycket under 2015. Gott nytt år och detsamma! 🙂

 4. Händelserikt år du haft. Gott Nytt År!

  1. Tack! Gott nytt år!

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.