Bloggens 2015

Här kommer den näst sista delen i min årssummering! Imorgon kommer mina favoritböcker bland de böcker jag läste 2015. Idag tänkte jag summera året med bloggen: bloggens 2015.

I år har jag gjort 3 förändringar varav 2 är sådana som kanske ingen har noterat, men ändå. 😉

  1. Bloggen har fått ett Instagramkonto. 🙂 Jag bryter mot de oskrivna reglerna som säger att insta ska vara något slags komplement till bloggen, för jag dubbelpostar alla instagrambilder som bildinlägg i bloggen. Men jag vill nog ha det så, faktiskt.
  2. Jag har sökmotoroptimerat, så att fler ska hitta hit. Innan jag bytte till WordPress (för många år sedan) så hade jag ca 3 ggr fler besökare än dag eftersom att min hemsida hamnade jättehögt upp bland sökträffarna när man googlade på diverse böcker. Jag vet ärligt talat inte varför, för jag hade lagt ner 0 ansträngning på sökmotoroptimering… Nu då? Jag har till och med haft färre besökare 2015 än 2014, så sökmotoroptimeringen gav väl ingenting. 😉 Men det gör såklart ingenting.
  3. Jag har börjat dela ut betyg igen. Jag har funderat på saken och kommit fram till att jag är en skumläsare när det kommer till bloggar. Ibland vill jag i princip bara ha en kort summering och betyg för att få en snabbkoll på om boken är läsvärd eller ej. Så nu delar jag ut betyg igen!

Vad har folk läst och kommenterat i år då?

Det är uppenbart att många, trots min kassa sökmotoroptimering ;), hittar hit via Google. Och det är också uppenbart att många är intresserade av vegetarisk matlagning. Det gläds jag åt! Vegetarisk mat är viktigt för klimatet och hälsan. I topp bland mina mest besökta inlägg/sidor finns Ett jättelångt inlägg om vegetariska kokböcker, som, naturligtvis, sammanfattar mina intryck av de vegetariska kokböcker som jag hade i hyllan vid den tiden. I topp 5 hittas också: feel good-böcker, Grabben i graven bredvid, böcker om åldrande, inlägg om att bokcirkla. De fem vanligaste söktermerna som har lett till min blogg har i år varit: ”poesi”, ”vegetarisk kokbok”, ”jorden runt på 80 dagar”, ”bonniers vegetariska kokbok” och ”kokböcker”. Ja, matlagning är inne, så är det väl. Jag har hört att det ges ut en kokbok per dag i Sverige. Kanske borde jag skriva om fler. 😉

De inlägg som mina mest trogna besökare har läst är dock snarare följande:

Det är alltså de fem inlägg som har fått flest kommentarer.

Det var det! Tack för att ni besöker min blogg!! Jag bloggar för min egen skull, för att jag tycker att det är kreativt, avkopplande och roligt. Men att tänka på alla hundratals personer som är här varje vecka och läser det jag skriver… Det känns verkligen roligt. <3 Och lite, lite svårt att ta in. 🙂


Kommentarer

Ett svar till ”Bloggens 2015”

  1. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Upptäck mer från Bokblomma

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.