De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg

Bokcirkel – snart läser jag De förklädda flickorna i Kabul

I söndags bokcirklade vi Den dag jag blir fri: en bok om Katarina Taikon. Jag tyckte att det var en bra biografi. Framför allt tyckte jag att det var intressant att få läsa mer om romer och deras situation. De andra i bokcirkeln hade väl lite blandade åsikter, men överlag var väl inte folk jättepositiva. Några av oss hade passat på att se dokumentären Taikon, som bygger på biografin, efter vad jag kan förstå. När de berättade om filmen så kändes det som att förvånansvärt mycket saknas i boken. Då sjönk den lite i mina ögon, faktiskt. Det var ändå en väldigt bra bokcirkelbok, tycker jag. Det finns mycket att diskutera och debattera, oavsett om man har läst Taikon förut.

Till nästa gång ska vi läsa en annan dokumentär som jag tror har många öppningar till intressanta disussioner: De förklädda flickorna i Kabul. Boken handlar om ”bacha posh” – flickor som kläs ut till pojkar av föräldrar som har ett desperat behov av söner. Jag tror att jag har ett stycke riktigt bra läsning framför mig.

Om jag bara fick in den i min läsplatta… Varje gång jag försöker att öppna den startar min läsplatta om… Suck. Jag är ett stort fan av läsplattor, men när de strular på ett oförklarligt sätt så längtar man efter pappersböcker alltså!

De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg
De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg

Publicerat

i

av

Kommentarer

4 svar till ”Bokcirkel – snart läser jag De förklädda flickorna i Kabul”

 1. Profilbild för bloggbohemen

  Nordbergs bok är bra! Finns mycket att fundera kring och diskutera där. Får du inte läsplattan att fungera kan jag rekommendera den som ljudbok.

  1. Profilbild för Linnea

   Åh, jag glömmer alltid bort ljudbok! Ska såklart lyssna på den! Tack för tipset. 🙂
   Kul att den är läsvärd också. 🙂

 2. Profilbild för Bam

  Har velat läsa denna ett tag, hoppas på att få höra vad du tycker om den sen

  1. Profilbild för Linnea

   Nice! Ska börja lyssna på den så snart jag har lyssnat klart på Arvet efter dig. 2 h lyssning kvar! 🙂

Lämna gärna en kommentar! 🙂

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Du kanske även är intresserad av...

%d bloggare gillar detta: