Det är nog dags nu #tbt

Idag är det torsdag och nu var det faktiskt länge sedan jag kastade mig tillbaka i tiden (throwback thursday), så det kanske är dags nu.. Och idag tänkte jag passande nog plocka upp ett inlägg om novellen som har just titeln Det är nog dags nu. 😉 I ett inlägg från 2013 skriver jag om denna novell, som råkar vara Nanna Johanssons debutnovell. Hon hade innan dess etablerat sig som en av Sveriges intressantaste feministiska satirtecknare och hon är fortfarande en av de bästa i genren tycker jag. Jag lyssnar också på podcasten Lilla drevet där hon brukar medverka. Hon är en skarp och rolig satiriker, men novellen är faktiskt i en lite annan ton. Den handlar om en tjej som hälsar på vänner som nyligt blivit föräldrar. Det är en väldigt pricksäker och tragikomisk liten berättelse om livet, vänskap och att glida ifrån varandra… Jag tänker fortfarande på den ibland.

”Nanna Johansson, som för mig mest är känd för sina serier, skriver också noveller. Det här är hennes debut. Jag älskar Nanna Johanssons samhällssatiriska och feministiska serier och blev nyfiken så fort jag fick höra att hon nu också är aktuell med en novell. Hur skulle det funka utan bilder och roliga bildmontage? Bra!, visade det sig.” [Läs mer…]