Utse Årets bok

Jag gillar de här lite mer folkliga litteraturpriserna: de som går till läsarnas egna favoriter. Det är ju liksom inte alltid min smak är densamma som litteraturkritikernas eller Svenska akademiens… Ett Nobelpris i litteratur är inte i min värld ett kvitto på att boken är intressant att läsa. Tyvärr! Naturligtvis finns det riktiga pangböcker som också har belönats med fina priser, men en del är bara SÅ segt och svårläst.

Nu har Bonniers bokklubbar instiftat ett helt nytt pris, som de kort och gott kallar för Årets bok. Det är tänkt att vara just ett sådant här läsarpris. Du kan gå in och rösta redan nu. Det här priset är såklart en PR-grej för bokklubben, så tyvärr, eller vad man ska säga, så måste man ange sin e-postadress när man röstar och då kommer man också att spammas med nyhetsbrev. Men, men. Med den lilla varningen så kan jag alltså tipsa om att gå in och rösta på din favoritbok. Vinnaren kommer att meddelas och belönas på Bokmässan den 23/9.

Själv är jag superdålig på att läsa nya böcker. Jag har därför bara läst typ 2 av de nominerade böckerna och den ena av dem förtjänar ingen röst. 😉 Nåja. Jag har i alla fall slängt iväg en röst på Det är något som inte stämmer av Martina Haag. Det är en kanonbra och läsvärd bok. Alla har väl redan läst den, men den förtjänar mer uppmärksamhet trots allt. Den är ju så fint skriven och skildringen av ångest är så perfekt fångad. Det är en mycket bra bok om en uppslitande separation.

Det är något som inte stämmer av Martina Haag
Det är något som inte stämmer av Martina Haag

Kommentarer

2 svar till ”Utse Årets bok”

  1. Profilbild för Lisa Jansson
    Lisa Jansson

    Jag tyckte också väldigt mycket om den boken.

    1. Det är verkligen en hyllad bok! Med rätta. 🙂

Kommentera & diskutera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.